Leekster Kees Praagman Snelschaakkampioen 2021 

Leek – Kees Praagman uit Leek is na een spannend toernooi, Snelschaakkampioen 2021 geworden van de schaakclub Leek.

Net als vorig jaar werd het kampioenschap ook dit seizoen achter de computer of laptop afgewerkt. Op www.lichess.org schaakten alle deelnemers één keer tegen elkaar, met een bedenktijd van slechts 3 minuten per persoon, met een bonus van 2 seconden per zet. Praagman verzamelde 7,5 punt en dat was precies genoeg om te winnen. Titelhouder Tijmen Hofstra scoorde eveneens 7,5 punt , maar had de onderlinge wedstrijd verloren en ook minder weerstandspunten. Issa Albadeen werd met 7 punten knap derde in het sterke schakersveld.

Merkwaardig schaakseizoen
Met het Snelschaakkampioenschap kwam een merkwaardig schaakseizoen ten einde. De honger om weer achter het bord te zitten is echter groot. Op vrijdag 27 augustus 2021 start het nieuwe schaakseizoen met een Open Schaakavond voor de jeugd en senioren. Iedereen die het afgelopen jaar (of eerder al) met schaken kennis gemaakt heeft, kan naar de clubavond in De Balkhoeve komen om partijen te spelen.

Competitie
Jeugdschakers schaken van 18.30 tot 19.30 uur; junioren en senioren beginnen om 19.45 uur. De interne competitie van de leden begint op vrijdag 3 september 2021. Vanaf dan zullen ook de overige schaakactiviteiten en externe competitiewedstrijden weer gespeeld worden.

   
Back to top button