Leek – Beleef een avond of middag vol gezelligheid, genot en kennis van heerlijke wijnen. Hoe leuk is het om met een groep mensen op een speelse manier te leren hoe u wijn beoordeelt op kleur, geur en afdronk. Dit is vanaf nu mogelijk bij Cavelot wijnen.

Leeksters Maarten en Carienne zijn begin dit jaar begonnen met het importeren van wijnen uit de Cahors streek in Frankrijk. Dit oudste en kleinste wijngebied in Frankrijk ligt net ten Zuiden van de Dordogne aan de rivier de Lot. De Malbec Cahors wijnen zijn relatief onbekend in Nederland.

Gevoel naar Nederland
“Maarten en Carienne; Twee jaar geleden bezochten wij deze regio voor het eerst en het was love at first sight met zowel de regio als de prachtige wijnen. U kent het wel, lekker wijn proeven op vakantie. Nu dat niet mogelijk is/was in verband met de Corona maatregelen hebben wij het idee opgevat om u dit gevoel in Nederland ook te kunnen geven doormiddel van gezellige proeverijen. Wij importeren de wijnen rechtstreeks van de kleinere zelfstandige wijnboeren, die wij zelf goed kennen. Naast dat wij de wijnen verkopen via een webshop willen wij u op een leuke ontspannen manier meenemen in de passie die de wijnboeren en wijzelf hebben voor de wijnen uit dit hele bijzondere en mooie gebied.”

Nederlandse wijnboer
Naast de wijnen uit de Cahors hebben Maarten en Carienne ook een bijzondere samenwerking met een Nederlandse wijnboer, De Holdeurn uit Berg en Dal. Deze bijzondere en lekkere frisse witte wijnen zijn bij Cavelot verkrijgbaar en worden uiteraard ook meegenomen in de proeverijen.

Heeft u interesse om samen met uw vrienden, familie of collega’s op een gezellige manier nieuwe wijnen te leren kennen? Kijk dan op onze website www.cavelot.nl.