Leek – In de maand juni is het eindelijk tijd om van de zomer te gaan genieten. Dat gaat zeker lukken op de Streekproductenmarkt Nienoord. In mei waren de asperges er al, maar deze maand zijn ze ook nog volop verkrijgbaar op onze markt van zaterdag 5 juni.

U kunt vanaf 10u00 tot 16u00 naar onze streekmarkt komen voor de lekkerste en eerlijkste boodschappen op het erf van Landgoedboerderij Oosterheerdt aan de Oosterheerdtstraat 7 te Leek.

De standhouders staan in ieder geval te springen om u te gaan ontvangen en daardoor wordt het natuurlijk een zeer interessante en bijzondere zaterdag. De kramen staan in een hele gezellige, ruime en overzichtelijke opstelling. Alle ruimte om goed en veilig over de markt de heerlijkste streekproducten te gaan halen.

Groot en wisselend aanbod
In juni is het gelukkig nog steeds tijd voor heerlijke en verse asperges, want POELMAN is weer van de partij met het witte goud. Lekkere asperges uit eigen streek. Je proeft het verschil! En ze hebben ook heerlijke en verse  aardbeien uit de provincie bij zich. DE POFFERTERY is er wederom met haar overheerlijke jam’s met weinig suiker. Heerlijke lemon curd, rabarber-, bosvruchten-, nectarinejam en nog veel meer smaken. Er mag ook weer geproefd worden. Haar sieraden van nespressocupjes heeft ze ook weer bij zich en kaarspotten voor tuin, balkon of camping.

VILLA VELDZICHT staat uiteraard weer op de markt.. Ze heeft er diverse lekkere soepen,  en sausen te koop, maar ook lekker zoet zuur,  en verse eitjes, van de kip en de eend. Ook heeft ze voor de mensen met voedsel allergie wat glutenvrije, lactosevrije producten gemaakt. En vegetarische soepen, voor de liefhebber.

DE JONGE TAARTEN heeft deze maand een nieuwe smaak plukbrood mee. Namelijk Pizza. Het plukbrood is rijk gevuld met huisgemaakte tomatensaus met basillicum, zon gedroogde tomaten, mozzarella, ui, spek en kaas. Heerlijk bij de borrel of de barbecue. Natuurlijk nemen wij ook heerlijke Koeken, Brownies, Taarten en broden mee. Na een tijd van weinig tot geen melk zijn de eerste geitenlammetjes nu oud genoeg om op eigen benen te staan en heeft  GEITENHOUDERIJ TER VEEN daarom meer melk om heerlijke geitenkaas te maken. De eerste kazen hebben even liggen rijpen en zijn nog jong maar vol van smaak. Natuurlijk ontbreekt ook de Halloumi, feta en een mooi assortiment geitenvlees niet op de markt.

IMKER KAPMA is weer aanwezig met hun gezonde producten van de bijen. Ondanks het zeer slechte weer van de laatste tijd hebben ze toch weer hun eerste bloemenhoning van dit jaar. Maar alle andere soorten hebben ze nog in voorraad, Ook hebben ze nog Propoles en pollen bij zich. Deze keer ook weer veel soorten jam bij NATUURLIJK AFKE. Heeft u de kersenjam met likeur al eens geprobeerd? U kunt weer komen proeven of het iets voor u is. Dat geldt natuurlijk ook voor de andere smaken, zoals bijvoorbeeld rabarber-gemberjam of sinaasappelgelei met lavendel. Kom gerust langs. bij haar kraam.

FRUITTEELTBEDRIJF OUDEBOSCH neemt heerlijke pure sappen van eigen fruit, appels uit eigen boomgaard, peren, lokale aardappelen, walnoten, peulvruchten en wat producten van eigen fruit voor u mee. Uiteraard zijn verschillende soorten kaas, eieren, brood, en paling ook op de markt te vinden.

Het mooie is ook nog, dat er 2 nieuwe standhouders zijn op onze markt. Onder andere met vleesetende plantjes. Dus is er genoeg te beleven op de Streekproductenmarkt Nienoord. Kom zeker langs en u voelt zich van harte welkom op Landgoedboerderij Oosterheerdt te Leek. Tot zaterdag 5 juni!