Studenten van de Klassieke Academie in Groningen tonen recent werk in de Roomsterborgh in Leek

Leek – Vanaf zondag 20 juni tonen dertien studenten, die het 3e jaar Vakscholing van de Klassieke Academie voor Beeldende Kunst te Groningen hebben afgerond, hun werk in een groepsexpositie.

Een unieke kans om werk van deze lichting studenten te bewonderen en aan te kopen. Elk weekend zijn er studenten aanwezig om bezoekers te verwelkomen en vragen te beantwoorden.

Nederlands figuratieve traditie
De studenten aan de Klassieke Academie worden opgeleid tot kunstenaar in de rijke Nederlands figuratieve traditie. Klassieke, door de eeuwen heen gevormde, uitgangspunten worden verbonden met eigentijdse opvattingen en ideeën. De lessen van de derdejaars studenten waren dit studiejaar toegespitst op aquarelleren, modelschilderen, kleurenleer, compositie & expressie en kunstbeschouwing. Er zijn gevarieerde werken te zien in deze groepsexpositie, zoals tekeningen, stillevens, portretten en landschappen in olieverf, acryl, aquarel en mixed media.

Gegevens en locatie
Roomsterborgh, Roomsterweg 5-1, 9351 TC Leek

Data:     De expositie is vrij toegankelijk voor publiek op:

  • 20 juni tussen 15.00 en 17.00 uur.
  • 25 juni t/m 27 juni en 2 juli t/m 4 juli, tussen 14.00 en 17.00 uur

Er wordt rekening gehouden met de dan geldende coronamaatregelen van de overheid. U bent van harte welkom. De studenten verheugen zich op uw komst!

Back to top button