Eetbare planten bij kwekerij Lekker Groen

Terheijl – In 2019 is Wouter van der Woning op het Baggelveld 3 in Terheijl gestart met eetbare plantenkwekerij Lekker Groen. De kwekerij is een mooie aanvulling op zijn andere werkzaamheden: ontwerp een aanleg van eetbare tuinen, het bouwen van rondhoutconstructies zoals pergola’s en boomhutten en het maken van leem(pizza)ovens.

Het assortiment van de kwekerij bestaat uit meer dan 70 muntsoorten, van aardbeienmunt tot Zwitserse munt. Ook kun je terecht voor diverse (keuken)kruiden zoals tijm, salie maar ook venkel en maggiplant. Dit jaar behoren ook moestuinplanten tot het aanbod (oa. komkommer, pompoen, meloen, koriander en basilicum). Naast dit alles zijn er nog veel meer eetbare planten te verkrijgen, te denken valt aan citroenmelisse, aardbeien, verschillende look-soorten en smeerwortel. Wouter kweekt de planten zo duurzaam mogelijk op en maak geen gebruik van (biologische) bestrijdingsmiddelen.

De kwekerij is van eind april tot eind september open op vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Op de openingsdagen van de kwekerij ben je van harte welkom om ook een rondje te lopen door de tuin. Dit is  eigen tuincreatie ter inspiratie en beleving. In de tuin vind je een voedselbos(je), een poel met bloemenweide, een moestuin met kas, stapelmuurtje met insectenhotel, een leemhoven, een boomhut en natuurlijk de kwekerij.

Voor meer informatie neem een kijkje op de website.

Back to top button