Alle medewerkers van Novatec vallen per 1 juli onder een cao

Westerkwartier – Per 1 juli 2021 heeft Novatec, het sociaal werkbedrijf van de gemeente Westerkwartier, alle 40 medewerkers die na 1 januari 2015 bij Novatec zijn komen werken onder eigen contract. Bij Novatec kunnen mensen in een aangepaste omgeving werken in het beschutte bedrijf, of kunnen ze via de detacheringsfaciliteit aan de slag bij andere bedrijven of organisaties.

Nieuwe cao: Aan de slag
De nieuwe cao: Aan de slag maakt het mogelijk om onder eigen contract van Novatec te werken in de beschutte werkomgeving of via detachering bij een andere werkgever.

Participatiewet
Dit voorjaar is eindelijk een cao tot stand gekomen voor de medewerkers die na 1 januari 2015 bij Novatec zijn komen werken. Sinds 1 januari 2015 is de Participatiewet ingevoerd. Met  de invoering van de Participatiewet was het niet meer mogelijk om medewerkers vanuit de Wet sociale werkvoorziening onder eigen contract aan te nemen. De afgelopen jaren heeft Novatec daarom noodgedwongen medewerkers via een uitzendconstructie ingezet in het beschutte bedrijf of bij andere werkgevers via de detacheringsfaciliteit.

Alle medewerkers hebben de arbeidsovereenkomst getekend
Alle 40 medewerkers hebben hun arbeidsovereenkomst bij Novatec inmiddels getekend. Van deze medewerkers zijn er 22 werkzaam bij het beschutte bedrijf. 18 medewerkers werken bij andere werkgevers via de detacheringsfaciliteit van Novatec. In totaal werken er circa 400 medewerkers bij Novatec, waarvan ongeveer 360 medewerkers een contract hebben onder de cao Sociale werkvoorziening.

Medewerkers zijn blij
De blijdschap over de nieuwe contracten is bij de medewerkers en bij Novatec erg groot: “Het is gelukt, ik heb een contract voor onbepaalde tijd!”, zegt een medewerker. “Dit is mijn eerste echte contract die ik ondertekend heb, dit betekent echt veel voor mij”.

Ook het gemeentebestuur is blij dat alle medewerkers van Novatec nu onder een cao vallen en allemaal een arbeidsovereenkomst bij Novatec zelf hebben. Wethouder Elly Pastoor: “Het is mooi dat we dit voor elkaar hebben gekregen en we deze medewerkers nu zekerheid kunnen bieden. Ook deze medewerkers zijn nu echt aan Novatec verbonden. ”.

   
Back to top button