Opgelet; fietsers vanaf vandaag geen voorrang meer nabij fietspad Tolberterstraat

Leek – Zoals op 11 maart van dit jaar al is aangekondigd, is vandaag de voorrangssituatie gewijzigd van het kruispunt Oosterheerdtstraat/Tolberterstraat in Leek. Dit vanwege de vele ongelukken waarbij fietsers aangereden werden door auto’s.

Uit reacties is gebleken, dat zowel omwonenden als verkeersdeelnemers de oversteek op genoemde kruising als onoverzichtelijk beschouwen. Reden voor de gemeente Westerkwartier om, in overleg met de politie, deze kruising aan te passen voor de veiligheid van de kwetsbare verkeersdeelnemers en inwoners.

Veiligheid
Bij de uitvoering van de verbeteringsmaatregelen voor het Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) in Leek/Tolbert, in de periode 2016-2018, is de voorrang voor fietsers op de kruising Oosterheerdtstraat/Tolberterstraat in Leek aangepast. In navolging van het zebrapad, dat naast de oversteek voor fietsers ligt, heeft zowel de voetganger als de fietser voorrang. Dit was in die tijd een algemeen uitgangspunt van de voormalige gemeente Leek. Sinds de aanpassing is doorgevoerd, vonden er geregeld ongevallen met fietsers plaats op genoemde kruising.

Vanaf vandaag zal het voor alle verkeersdeelnemers even wennen zijn maar vinden er hopelijk geen botsingen meer plaats.

Foto’s: Jordi Haverdings/InfoLeek.nl

 

 

   
Back to top button