Boerakker – Van 30 augustus tot en met 17 september 2021 (week 35-37) wordt een bypass naast de N388 aangebracht en is de weg volledig gestremd. Dit is onderdeel van enkele grote werkzaamheden nabij de N388 waarbij onder andere een nieuwe brug aangelegd wordt voor de water- en faunaverbinding.

In deze periode wordt vanaf de A7 grond vanuit Leek aangevoerd voor het aanbrengen van de bypass die de aannemer onder andere gebruikt als voorbelasting voor het nieuwe weg deel. In deze periode zal er geen doorgaand verkeer mogelijk zijn over de N388. Voor de veiligheid van u en de aannemers is deze stremming helaas noodzakelijk.

Doorgaand verkeer vanaf het zuiden wordt vanaf de rotonde in Boerakker omgeleid. Vanaf het noorden wordt doorgaand verkeer vanuit Sebaldeburen en Oldekerk omgeleid.

Uitzonderingen
Voor het bestemmingsverkeer, openbaar vervoer en nooddiensten blijft het tijdens deze stremming mogelijk om de N388 te gebruiken. De aannemer zorgt dat hier één rijstrook voor beschikbaar blijft. Houd wel rekening met mogelijk enig oponthoud. Fietsers worden omgeleid via de Dijkweg en de Mensumaweg.

Nadat de bypass is aangelegd en geasfalteerd (eind week 37) is doorgaand verkeer weer mogelijk. Het verkeer zal dan tot de zomer van 2022 over deze bypass rijden. Hierbij zal dan sprake zijn van een snelheidsbeperking.

Onderhoudswerken provincie Groningen
De provincie Groningen voert in deze periode ook onderhoudswerkzaamheden uit aan de N388. De weg is in beide richtingen gestremd van maandag 13 september 2021 06:00 tot vrijdag 17 september 2021 18:00. Dit betreft het wegdeel vanaf de A7 tot aan de rotonde in Boerakker. Voor meer informatie neem contact op met de Provincie Groningen.

Animatie nieuwe situatie

Om de nieuwe brug te kunnen bouwen, wordt het wegtracé van de N388 aangepast. De huidige 60-kilometerzone wordt in zuidelijke richting verlengd naar iets ten zuiden van de Tjabbenvennenweg en de Bakkerom. De noordelijk grens wordt niet verlengd. De N388 zelf zal binnen deze 60 Km zone worden heringericht. Ingenieursbureau Sweco heeft de werkzaamheden in onderstaande animatie verwerkt. In deze onderstaande video “vliegt” u vanaf het zuiden over het werkgebied N388 heen.

Meer informatie over de werkzaamheden nabij de N388 – Bakkerom klik hier.