Hoera! Oudste inwoonster van Nederland; Ebeltje Boekema-Hut uit Leek vandaag 110 jaar

Leek – Hoera! Ebeltje Boekema-Hut uit Leek is vandaag jarig en maar liefst 110 jaar geworden. Ze is de oudste inwoonster van Nederland. Haar voorganger Cornelia Boonstra uit Arnhem overleed in mei 2021 op 110-jarige leeftijd.

Burgemeester Ard van der Tuuk zal vanmiddag op visite gaan om haar persoonlijk te feliciteren. Mevrouw woont in Huize Vredewold.

Met haar man Lammert nam zij het boerenbedrijf van haar ouders over. Zij kregen samen vier dochters. Boekema-Hut heeft ook acht kleinkinderen, twaalf achterkleinkinderen en ook nog vier achterachterkleinkinderen. Haar echtgenoot overleed 32 jaar geleden in 1989.

De eer van oudste Nederlander ooit is tot op heden voor Hendrikje van Andel-Schipper uit Hoogeveen. Ze was 115 jaar en overleed in 2005.

Archieffoto van Ebeltje Boekema-Hut: InfoLeek.nl

Back to top button