Westerkwartier – Op zaterdag 18 september is het weer zover: World Cleanup Day 2021. Tijdens deze wereldwijde opruimactie geven we samen met ruim 180 landen de planeet een grote schoonmaakbeurt.

Het doel? Het opruimen van zoveel mogelijk zwerfafval! En vooral ook het verkrijgen van waardevolle informatie over het soort afval dat in het milieu ligt. Als we dat weten, kunnen we slimme oplossingen bedenken.

Doe je mee?
Meld je dan aan Wil je een bijdrage leveren aan een schoner Westerkwartier? Alleen of met anderen op 18 september? Wacht dan niet langer en meld je aan. Stuur een e-mail aan [email protected] westerkwartier.nl. Aanmelden kan tot 9 september. Geef in de e-mail aan met hoeveel mensen je de actie organiseert, je 06-nummer en huisadres en hoeveel prikkers en vuilniszakken je nodig hebt.

Wereldwijd overzicht
De internationale organisatie achter deze actie is worldcleanupday. Als je je registreert op hun website (https://www.worldcleanupday.nl) kunnen zij zien hoeveel mensen op de hele wereld meedoen aan de actie. En waar die mensen bezig zijn. Het is niet verplicht om je hier te registreren.

Prikkers, hesjes en vuilniszakken
Als je meedoet en je aanmeldt bij [email protected] krijg je van ons alles wat je nodig hebt: prikkers, vuilniszakken en een hesjes. Over het ophalen van de materialen en het verzamelde afval maken we een afspraak. Je bepaalt zelf waar je aan de slag gaat.

Deel je foto’s!
Deel jouw anekdotes en foto’s van jouw opruimactie op de 18e met ons! Dat kan via [email protected] westerkwartier.nl en via social media met de hashtag: #westerkwartierschoon. Alvast bedankt!!