Marum – Een automobilist uit Marum ging zaterdagmiddag rond 17.00 uur nietsvermoedend pinnen nabij de pinautomaat in het centrum waarna hij zijn weg weer vervolgde.

De automobilist is hierna door een onbekend voertuig gevolgd en even later al dreigend klemgereden nabij de sportvelden aan de Hoornweg. Hier stapte de dader uit en sommeerde de bestuurder het raam open te doen. De dader begon vervolgens meerdere keren op de bestuurder zijn hoofd te slaan zonder te stoppen en enige woorden te zeggen. De dader probeerde de automobilist uit zijn voertuig te trekken.

Omstanders hielpen
Door omstanders is de dader uiteindelijk bij het voertuig weggetrokken waarna hij naar zijn auto liep en een hamer tevoorschijn haalde. Het slachtoffer sloeg uit paniek met zijn auto op de vlucht. Tijdens het wegrijden heeft de dader het raam van de bijrijdersdeur kapot geslagen.

Dader aangehouden
De dader stapte vervolgens terug in zijn voertuig en ging wederom het slachtoffer achtervolgen. 112 was inmiddels meerdere keren gebeld waardoor meerdere politie eenheden met spoed ter plaatse kwamen. De dader is stilgezet en vervolgens aangehouden en ingesloten.

Getuigen gezocht
De dader was, aldus getuigen, lijkbleek en mogelijk onder invloed van drugs. Meerdere omstanders hebben het incident gezien en gefilmd. De politie heeft het incident in onderzoek. Mochten mensen nog filmpjes hebben die niet bij de politie bekend zijn dan wordt verzocht deze te delen. Neem dan contact op met de politie via 0900-8844.