Zondag 12 september de 17e editie van de Zeuv’mhuuster ATB veldtoertocht

Zevenhuizen – Op zondag 12 september a.s. wordt de 17e editie van de Zeuv’mhuuster ATB veldtoertocht verreden. Een kijkje achter de schermen leert dat de organisatie voor deze tocht in volle gang is. De Stichting ATB Zevenhuizen richt al haar ‘routepijlen’ weer op een uitdagende unieke tocht.

“We zijn enorm blij dat we de tocht doorgang kunnen geven. Na een jaar van afwezigheid vanwege de coronamaatregelen zijn we zeer verheugd de ‘off-road rijders’ weer in Zevenhuizen te mogen ontvangen”, aldus een opgewekte Roelof Postma, voorzitter van de stichting ATB Zevenhuizen.

Twee afstanden
De plattegrond, zijnde de routekaart voor het jaar 2021, laat zien dat de Stichting ATB Zevenhuizen deelnemers uitdaagt in twee te kunnen fietsen afstanden, 35 of 55 kilometer. Secretaris Onno de Jonge legt uit. “Mede gelet op het corona-proof organiseren, kan deze dag gestart worden met en zonder voorinschrijving. Deelnemers die gebruik maken van de voorinschrijving kunnen starten tussen 9:00 en 9:30 uur, deelnemers zonder voorinschrijving tussen 9:30 en 10:00 uur.

Nieuw onderkomen
Met de opening van MFC De Molenstreek, zal de 17e editie starten vanaf dit prachtig nieuw onderkomen die Zevenhuizen rijk is. “Na het jarenlange goede onderkomen van de accommodatie van VV Zevenhuizen verhuizen we met de voetbalclub mee naar het MFC”, aldus Jan Neef, penningmeester van de stichting.

Vele vrijwilligers
Om heel de organisatie in goede banen te leiden heeft de stichting ook dit jaar weer zo’n 60 vrijwilligers bereid gevonden te ondersteunen die dag. “Waardevol!”, spreekt bestuurslid Bert Steenhuis uit. “Denk hierbij aan mensen die de route uitdenken en uitzetten, de inschrijving verzorgen, op de verzorgingsposten staan, het verkeer regelen, de EHBO verzorgen, enz. Zonder deze mensen is een tocht van deze omvang niet mogelijk”.

“Diezelfde waardering geldt voor al onze sponsoren”, vult mede bestuurslid Martijn van der Velde aan. “We zijn écht blij zondag 12 september weer uit de startblokken te mogen. Verdere informatie mede m.b.t. de voorinschrijving, is te vinden op onze facebookpagina en website www.atbzevenhuizen.nl

De 17e Zeuv’mhuuster ATB veldtoertocht, een uitdaging en belevenis voor iedere mountainbiker!

Back to top button