Zevenhuizen – Na 11 maanden geen officiële wedstrijd gespeeld te hebben mocht de Zoutman-formatie eindelijk weer een échte wedstrijd spelen. De equipe van Moric van der Lei trof in de eerste wedstrijd direct kampioenskandidaat Flamingo’s uit Buitenpost.

Met veel publiek startte de Zevenhuisters voortvarend en namen brutaal een 0-2 voorsprong. In een gelijk opgaande eerste helft waarbij Sparta grotendeels het initiatief had werd er bij 10-10 gerust.

Na de rust bleef het spannend, maar kon Flamingo’s halverwege een gaatje slaan. Dat gaatje kwam, hoe hard er ook gewerkt werd, Sparta niet meer te boven. Uiteindelijk wonnen de Friezen, iet wat geflatteerd, terecht met 21-15!

Volgende week speelt Sparta thuis tegen Joure. Er wordt om 15.30uur gestart op het vernieuwde sportcomplex in Zevenhuizen. Publiek is van harte welkom!

Archieffoto: Flamingo’s – Sparta 2019