Leek – Toegang met een QR code? Daar staan Dick en Niels van Vicini in de Liekeblom in Leek totaal niet achter!

Vicini is Vicini en daar staat gastvrijheid voorop! Scannen aan de deur vinden ze geen gastvrijheid en daarom willen ze hier niet aan mee doen. “Gastvrijheid is voor iedereen en bij ons blijft iedereen welkom; ook zonder QR code!” Ze maakten dit gisteravond direct na de persconferentie bekend via hun Facebookpagina. Daar kregen ze veel steun van honderden mensen die hun pagina volgen in de vorm van een like of reactie.

Corona persconferentie
Tijdens de persconferentie van dinsdagavond 14 september hebben demissionair minister Mark Rutte en Hugo de Jonge bekend gemaakt dat vanaf 25 september de 1,5 meter maatregel losgelaten wordt. Vanaf dan is in alle horeca (behalve afhaalrestaurants), bij evenementen (zoals festivals, optredens, feesten en publiek bij professionele sportwedstrijden) en bij vertoning van kunst en cultuur (zoals in bioscopen en theaters) gewerkt alleen toegang mogelijk met het coronatoegangsbewijs voor iedereen vanaf 13 jaar. Dat geldt binnen én buiten, met én zonder vaste zitplaats.

Vanaf 14 jaar moet het gebruik van het coronatoegangsbewijs samen met het identiteitsbewijs worden gecontroleerd. In alle horeca blijft de verplichte sluitingstijd tussen 00.00 en 06.00 uur gelden.

Foto: Vicini Leek