Vijf winnaars Schaak-Off in Leek

Leek – Op vrijdag 17 september j.l. was er een voorronde van het landelijke evenement Schaak-Off, bij de schaakclub Leek. De Schaak-Off is bedoeld voor nieuwe schakers die tot nu toe vooral online hebben geschaakt.

De poules werden aangevuld met eigen leden van de club. Bij de beginnende schakers was een heuse Chess-Queen, Tamara Paas uit Norg. Naast schaaktalent beschikte ze tevens over veel (schaak)humor. Ze hield overigens in alle partijen “de nul”. De fanatiek trainende Thomas Rockers uit Leek won de beginnerspoule met een score van 2,5 uit 3.

In de B-poule bleek ex-dammer Katrinus Posthumus uiteindelijk de sterkste schaker met een score van 2,5 uit 3. De strijd in de A-poule was heftig en leidde tot een bijzonder resultaat. Drie van de vier schakers kwamen na drie ronden uit op 2 winstpunten.

Op basis van de KNSB-richtlijnen, zijn Johan Scharft, Pieter Doller en Sander Westerlaan, alle drie poulewinnaar geworden. Dit betekent dat er bij deze voorronde vijf winnaars zijn, die allemaal doorgaan naar de volgende ronde van de Schaak-Off.

   
Back to top button