De eerste spetterende Cultuurmarkt Westerkwartier aanstaande 2 oktober in Leek

Westerkwartier – Op zaterdag 2 oktober om 11.00 uur opent burgemeester Ad van der Tuuk samen met wethouder Hielke Westra de eerste Cultuurmarkt Westerkwartier. Het dansteam Pressplay van sport- en dansschool SDM verzorgt een flitsende openingsdans.

De gratis toegankelijke Cultuurmarkt is open van 11.00-17.00 uur en belooft een kleurrijk, oogstrelend en levendig evenement te worden met muziek, straattheater, kunst, poëzie, harmonie, fanfare en koren. De deelnemers uit het Westerkwartier bieden ze hiermee een collectief promotieplatform, in een festivalsetting in het sfeervolle Borg- en tuincomplex van Museum Nienoord.

Podium Borgplein
Op het podium bij het Borgplein treden op: beginnende singer-songwriter Jorick Lania, Live at Olympus(een viermans formatie met repertoire dat je kunt scharen onder indie-folk en folk-rock) Quartier Latin plus (een combo dat muziek speelt uit het genre jazz en gipsy jazz) en als uitsmijter Rapalje (met stampende jigs en reels en gevoelige ballades nemen je mee door de Schotse Hooglanden en Ierse vlaktes).

Buitenpodium
Op het buitenpodium in de tuin treden harmonie, fanfare en brassbands op uit De Wilp, Grootegast, Nuis, Niebert, Leek, Siegerswoude. Verder treden het popkoor Leek, shantykoor Allemanseinde Briltil op. Marietta Rust uit Garnwerd brengt gevoelige Spaanse mantra, Portugese fado en Nederlandse ballades in de sfeervolle Zuidhal van het museum.

Noordhal museum
In de Noordhal van het museum presenteren zich (beeldend)kunstenaars, musea, culturele instellingen. Ook treden de dichters Tonko Ufkes, Anneke Wasscher, Foleor van Steenbergen en Victoria Rojas Milesi. Johan den Goede staat in de tuin met zijn reizende draagkoets ‘Luister’.

Tussen de bedrijven door straattheater met de Yoni, de nar van Nienoord en uiteraard kom je Anna van Ewsum met haar man Georg von Inn und Kniphausen tegen.

Landelijke campagne
Mooier dan ooit is de landelijke campagne die in juli van start is gegaan om het publiek te enthousiasmeren om weer van cultuur te gaan genieten. Na alle beperkingen van de achterliggende periode start het culturele leven weer helemaal op. Ook in het Westerkwartier!

   
Back to top button