KinderzwerfboekStation opgericht bij speeltuin aan de Klink in Tolbert

Tolbert – Bij de buurtspeeltuin in Tolbert aan de Klink is een KinderzwerfboekStation opgericht. Hier kunnen kinderen uit de gemeente Westerkwartier terecht voor een zwerfboek. Kinderzwerfboek stimuleert lezen en probeert zoveel mogelijk KinderzwerfboekStations op te richten. Zodat álle kinderen kunnen lezen.

In de maand juni is de familie Feijen begonnen met een kinderzwerfboekenstation en het is tevens een mini-bieb met boeken voor volwassenen. Je kan er boeken gratis lenen, ruilen of laten zwerven. Ze zijn het gestart om de eigen kinderen meer te laten lezen en dit gunnen we ook vele andere kinderen. De kast staat in de buurtspeeltuin en is 24u open en vrij toegankelijk. Op 6 oktober start de Kinderboekenweek, dan zal de kast ook aangevuld worden met nieuwe boeken kom gerust een keer een kijkje nemen.

Wat zijn zwerfboeken?
Kinderzwerfboeken zijn boeken met zwerfsticker die zwerven van kind naar kind. Zwerfboeken
worden doorgegeven, achtergelaten op scholen, in wachtkamers, winkels, treinen, KinderzwerfboekStations, enzovoorts. Hoe een boek ook zwerft, nooit mag het gelezen of ongelezen in een kast achterblijven. De afgelopen jaren zijn al een miljoen zwerfboeken op een spannende tocht gestuurd. Maar dat kunnen er nog véél meer zijn!

Stuur boeken op een spannende tocht
Doe mee met Kinderzwerfboek, omdat álle kinderen moeten kunnen lezen! Duik in je boekenkast en stuur boeken uit zwerven, zamel boeken in of start een KinderzwerfboekStation. Hoe je dit kunt doen lees je op www.kinderzwerfboek.nl . Daar kun je ook de zwerfstickers bestellen.

Back to top button