Jamsessies bij café De Oude Bank in Leek

Leek – Op vrijdag 1 oktober begint een serie van 6 jamsessies bij café De Oude Bank. Aanleiding voor de sessies is dat er door Corona weinig live muziek gemaakt kon worden. Eigenaar Theun Bos draagt de livemuziek een warm hart toe en stelt zijn gezellige café graag ter beschikking voor dit initiatief.

De gemeente Westerkwartier heeft een financiële bijdrage geleverd om dit initiatief mogelijk te maken. De basis voor de sessies is de begeleiding van een vaste ritmesectie bestaande uit Einko Topper op contrabas en Bas de Jager op drums. Iedere sessie wordt er een gast uitgenodigd waarmee een set samen wordt gespeeld. Daarna is er ruimte voor muzikanten uit de omgeving om mee te spelen. Iedereen is welkom, van saxofonist tot doedelzakspeler en van trompettist tot violist. Een geluidsinstallatie is aanwezig voor zangers en zangeressen.

Emilie van Pelt
De eerste avond is niemand minder dan pianist Emile van Pelt te gast. Emile speelde reeds zeven keer op het het North Sea jazzfestival en is specialist in de pianostijl van New Orleans wat leidde tot een gastoptreden in de beroemde Preservation Hall in New Orleans. Hij zal o.a boogiewoogie, blues, funk en ragtime ten gehore brengen en daarna zijn kwaliteiten als begeleider laten zien in het ondersteunen van de gasten die mee komen spelen.

De eerste sessie is vrijdag 1 oktober en begint om 20 uur. Komt allen om de muzikanten een warm welkom terug op het podium te heten en de horeca te ondersteunen. Het wordt een gezellige swingende avond!

Back to top button