Leek krijgt ondernemersfonds voor gezamenlijke activiteiten in het centrum

Leek – Er komen ondernemersfondsen voor activiteiten in het centrum van Leek en Zuidhorn. Een ondernemersfonds is een fonds waaruit gezamenlijke activiteiten voor ondernemers gefinancierd kunnen worden. Bijvoorbeeld evenementen, promotie, feestverlichting en bloembakken. Het doel is om meer bezoekers naar het centrum te trekken, het verblijfsklimaat te verbeteren en meer omzet voor ondernemers te genereren.

De handelsvereniging Leek-Nietap (HVL), Het Promotie Platform Leek (PPL) en de Zakenkring Zuidhorn hebben de gemeente gevraagd  mee te werken aan het instellen van ondernemersfondsen op basis van reclamebelasting. Eerder dit jaar had de gemeenteraad gevraagd om het draagvlak voor de invoering van reclamebelasting in Leek nader te onderbouwen. De afgelopen maanden hebben de HVL  en de PPL zich ingespannen om het draagvlak te verbreden en aan te tonen. Hiervoor zijn zij met tientallen ondernemers in gesprek gegaan.

Wethouder Elly Pastoor: “Ik heb grote waardering voor het werk dat de bestuursleden van de ondernemersverenigingen en het Promotie Platform Leek hebben verricht om het draagvlak voor de ondernemersfondsen te creëren. Met deze ondernemersfondsen kunnen de centra van Leek en Zuidhorn nog aantrekkelijker worden en kunnen diverse activiteiten georganiseerd en gepromoot worden”.

Op basis van het aangetoonde draagvlak heeft de gemeente besloten reclamebelasting voor de centrumgebieden van Leek en Zuidhorn in te voeren. De opbrengst van de reclamebelasting wordt gestort in de ondernemersfondsen. De stichting Promotie Platform Leek en de stichting Komfonds Zuidhorn beheren de fondsen. Het ondernemersfonds is dus van, voor en door ondernemers.

Het activiteitenplan 2022 voor Leek vind je hier.

Back to top button