Scholieren Westerkwartier strijden om titel LEGiO-master

Grootegast – Op zondag 17 oktober wordt in het LEGiO-museum aan de Legolaan te Grootegast een grote finale gehouden van LEGiO-masters. Teams van scholen uit het Westerkwartier strijden tegen elkaar om de begeerde titel LEGiO-masters in een bouwwedstrijd met de bekende Deense bouwsteentjes.

Op een aantal scholen is de strijd al los gebarsten. In de voorrondes wordt bepaald wie de school mag vertegenwoordigen tijdens de finale van LEGiO-masters in het LEGiO-museum. Niet alleen is de titel te winnen, maar ook nog eens een schoolreisje naar het LEGIO-museum voor de klasgenoten van de winnaars!

Welke school op de 17de de titel mee naar huis neemt, wordt beoordeeld door een vakkundige jury. Roy en Thomas, van het RTL4’s LEGO-Masters komen hiervoor speciaal langs. Verstand van zaken hebben deze twee heren zeker, want zij waren in 2020 de winnaars van dit populaire televisieprogramma. Ze zullen dan ook niet alleen jureren, maar ook de deelnemers bij staan met raad en daad.

Wil je ook de wedstrijd van de scholieren zien, of Roy en Thomas in het echt ontmoeten? Kom dan 17 oktober naar het LEGiO-museum (entree 8,00 p.p.). De wedstrijd begint om 13.00 uur.

Foto: Op de foto zijn de scholieren van CBS Rehoboth te Oldekerk druk bezig tijdens de voorronde voor LEGiO-masters

 

Back to top button