Wereldwijd – Sinds het begin van maandagavond is er een forse wereldwijde storing ontstaan bij de servers waar Facebook, WhatsApp en Instagram op draaien. Dit zorgt ervoor dat de drie ’s werelds grootste apps niet (goed) beschikbaar zijn.

Tienduizenden mensen melden op storingensites Allestoringen.nl dat de apps niet werken. De problemen zijn rond 17.30 uur begonnen en duren inmiddels al enkele uren, wat vrij zeldzaam is. ‘Het is goed mis’ aldus Tech Experts op Twitter. Woordvoerders laten weten dat er met man en macht gewerkt wordt aan het verhelpen van de storing. Wat de oorzaak is en hoe lang dit nog gaat duren is niet bekend.

Twitter nog online
Omdat Twitter een losstaand bedrijf is en zijn eigen servers heeft is dit nog wel online. Vele mensen communiceren via Twitter nu het met de andere apps niet mogelijk is. Vlak na het ontstaan van de storing stuurde Twitter een Tweet de wereld in waarbij de iedereen welkom heette.