Zuidlaren/Oostwold – Het vlaggenschip van OWK moest zondag aantreden tegen Ritola in Zuidlaren. Nadat OWK 2 onnodig had verloren van Ritola 2 was het aan de hoofdmacht om de punten wel mee te nemen naar Oostwold.

De CINX formatie begon scherp aan de wedstrijd en tot 3-3 vielen de doelpunten om en om. Vanaf dat moment liep Ritola gestaag uit naar een 10 -5 voorsprong. OWK creëerde wel de kansen door goed spel, maar de afronding was ondermaats. Toch wist het vlaggenschip zich te herpakken en kwam terug tot 10-7 en op dat moment was OWK de betere ploeg maar wist het het gaatje niet te verkleinen en werd de ruststand zelfs op 11-7 gezet. In de rust werd duidelijk gemaakt door coach Kuipers dat er meer in zit vandaag. De gecreëerde kansen afronden en verdedigend de speerpunten van Ritola onder controle houden.

Voorsprong
Toch wist OWK de korf moeilijk te vinden en wist Ritola rustig uit te lopen naar een 18-11 voorsprong. Vanaf dit moment gingen de doelpunten wat makkelijker vallen voor OWK maar het was te laat in de wedstrijd. De ploeg bleef wel doorgaan tot het laatste fluitsignaal wat positief te noemen is. Hierdoor werd de eindstand 20-16.

Kansen afronden
Qua spelbeeld veel positiefs voor de CINX formatie ten opzichte van afgelopen twee wedstrijden. Nu zaak om de goede kansen af te ronden en dan gaan de punten zeker komen. Komende weekend spelen alle senioren thuis op zaterdag.

OWK 4 speelt om 12.15 hun kampioenswedstrijd gevolgd door OWK 2 om 14.00 uur. Hierna staat de wedstrijd van OWK 1 om 15.30 uur tegen NIC 1 op het programma. OWK 3 sluit de dag af om 17.00 uur. Wees welkom.