Leek – De interne competitie bij Schaakclub Leek is bijzonder spannend. Door een nederlaag van oud-kampioen Pieter Doller tegen Martien Veldman verloor Pieter de koppositie aan Martien.

De week erop moest Martien zijn meerdere alweer erkennen in club icoon Johan ten Hoor. Kampioen Tijmen Hofstra herstelde zich na een remise tegen Gert-Jan Ris door te winnen van Pascal van Heugten. Nieuwkomer Katrinus Posthumus wist de andere nieuwkomer Thomas Rockers te verslaan.

Overige uitslagen: Pieter Doller – Kees Praagman 1-0, Menno Keizer – Gert-Jan Ris remise, Teije Smedinga – Tetske Hofstra 1-0.

Schaak-off
Zaterdag speelden de groepswinnaars van de Schaak-off in Leek, Sander Westerlaan, Peter Doller en Thomas Rockers in Groningen. Pieter wist groepswinnaar te worden door alle 3 partijen te winnen en mag op 31 oktober meespelen in de landelijke finale.