Westerkwartier – Vanaf oktober kunnen inwoners van de gemeente Westerkwartier een nieuwe app voor de afvalinzameling gebruiken.

De nieuwe app heet de Afvalwijzer. De nieuwe app heeft een aantal voordelen:

  • U heeft de afvalkalender altijd bij de hand
  • U heeft altijd bijgewerkte en actuele informatie
  • De gemeente kan u direct een melding sturen bij bijzonderheden in de route

De nieuwe app is nu te downloaden voor de smartphone of tablet. Dit kan door in de Google Play Store of Apple App Store te zoeken naar ‘Afvalwijzer’. In de app kunt u uw postcode en huisnummer invullen. Daarna kunt u makkelijk de inzameldagen van de groene en grijze container en de milieuboer bekijken.

Ook heeft de app een AfvalABC. In het AfvalABC vindt u informatie over verschillende soorten afval. U kunt een zoekwoord invoeren, bijvoorbeeld ‘plastic’ of ‘metaal’. De app laat dan meteen de artikelen zien waarin het woord waarop je zoekt voorkomt.

De oude app kunt u in 2022 niet meer gebruiken.