Energiebesparende producten voor huurders in Westerkwartier

Westerkwartier – Van 10 tot en met 31 oktober zijn de Bewust Wonen Weken in het Westerkwartier. Het thema is dit jaar Duurzaam wonen.

In deze weken rijdt hiervoor een speciale keet door het Westerkwartier. Bij deze keet kunnen huurders gratis een tas vol producten halen, die helpen bij het besparen van energie. Vrijdag 14 oktober stond de keet op de markt in Leek. Wethouders Geertje Dijkstra-Jacobi van Woningbouwprojecten en Hielke Westra van Duurzaamheid hielpen een handje mee.

Het aanbieden van deze producten is een actie van de gemeente Westerkwartier, woningcorporaties Wold & Waard en Wierden en Borgen en Huurdersplatform Westerkwartier.

Energie besparen
Het accent ligt dit jaar op energie besparen. Huurders kunnen gratis een tas vullen met producten, die ze kunnen gebruiken om energie te besparen. Ze kunnen bijvoorbeeld kiezen voor ledlampen, folie voor achter een verwarming, een douchekop die water bespaart of tochtstrippen. Daarnaast zijn er nog andere producten, die energie besparen en vriendelijk zijn voor het milieu. Met het gebruik van deze producten besparen inwoners op hun woonkosten.

Bewust maken
Wethouder Geertje Dijkstra-Jacobi: “Deze actie met verschillende producten draagt bij aan de
bewustwording van inwoners om de kosten van energie omlaag te brengen. Hierdoor kunnen de
woonlasten dalen. Daarmee levert deze actie een bijdrage aan het woongenot van onze inwoners.”

Slim en simpel besparen
Wethouder Hielke Westra: “‘Op dit moment stijgen de energieprijzen erg snel. Met deze energie
besparende maatregelen kunnen huurders eerste stappen zetten naar het gebruik van minder energie en daarmee naar lagere energiekosten. Deze producten helpen de inwoners daarbij dit op een slimme en simpele manier te doen. Uiteindelijk is minder energieverbruik ook beter voor ons klimaat.”

Keet
Tijdens de Bewust Wonen Weken staat de keet van Wold & Waard op de weekmarkten in Leek, Zuidhorn, Marum en Grootegast. Op andere dagen rijdt de keet door de dorpen in het Westerkwartier. De Wiebo-wagen van Wierden en Borgen rijdt door de dorpen Garnwerd, Feerwerd en Ezinge. Huurders kiezen zelf uit de verschillende producten. Ze kunnen de producten ook online bestellen.

Voor inwoners met een koopwoning was er dit voorjaar een actie. Inwoners die nog niet eerder gebruik hebben gemaakt van de actie, kunnen dit nog doen. Meer informatie over de actie, de markten, de route van de keten en de Bewust Wonen Weken staat op www.bewustwonenweken.nl.

De gemeente Westerkwartier, het Huurdersplatform en de woningcorporaties Wold & Waard en
Wierden en Borgen organiseren ieder jaar de Bewust Wonen Weken.

   
Back to top button