Dorpsvereniging Oldebert viert 100-jarig bestaan

Tolbert – Op 2 november 2021 bestaat “Oldebert, vereniging van dorpsbelangen Tolbert” precies 100 jaar. Hieraan wordt aandacht besteed tijdens een feestelijke bijeenkomst op dinsdag 2 november 2021 vanaf 19.30 uur in de CazemierBoerderij, Hoofdstraat 27 te Tolbert.

Om 20.00 uur begint een kort programma met een welkomstwoord van voorzitter Bonne de Boer, waarna dorpswethouder Geertje Dijkstra-Jacobi van de gemeente Westerkwartier het woord krijgt. Na een pauze worden filmfragmenten over de historie van Oldebert en het dorp Tolbert vertoond. Aansluitend is er een gezellig samenzijn onder het genot van gratis drankjes en hapjes. Het duo “The Great Borrelnootjes” zorgt daarbij voor feestelijke, sfeervolle achtergrondmuziek.

Gratis toegang
De bijeenkomst is gratis toegankelijk voor leden, vertegenwoordigers van Tolberter verenigingen en instellingen en overige belangstellenden. In verband met de geldende regels wordt iedereen verzocht zich voor donderdag 28 oktober aan te melden door een mail te sturen naar [email protected]. Bij de ingang kan een coronacheck gevraagd worden .

Magazine
Ter gelegenheid van het eeuwfeest heeft Oldebert een Magazine uitgebracht met daarin de historie van de dorpsvereniging, maar evengoed een overzicht van de huidige ontwikkelingen en activiteiten in ’t Olle bert (de oude buurt). Het eenmalige tijdschrift is onlangs huis-aan-huis verspreid in het dorp en in een aantal openbare ruimten, alsook tijdens de receptie, nog verkrijgbaar.

Back to top button