Sparta onderuit in Leeuwarden

Leeuwarden/Zevenhuizen – Afgelopen zaterdag speelde de Zoutman-formatie tegen Pallas’08 in Leeuwarden. Onder prima weersomstandigheden en een grote groep toeschouwers floot scheidsrechter De Haan voor het begin van de wedstrijd.

Sparta opende sterk en nam het initiatief in de wedstrijd. Vooral vanaf afstand waren beide ploegen trefzeker. Bij 6-6 nam de thuisploeg het initiatief over en gaf het, zo bleek later, niet meer uit handen. De kleedkamers werden opgezocht bij 10-8.

In de rust besprak coach Moric van der Lei wat hij van zijn ploeg verwachtte. Dit resulteerde na rust direct in een goal. Verdedigend had Sparta de zaken niet op orde en aanvallend had Sparta niets in te brengen op het spel van de Leeuwarders. Via allerlei wisselpogingen probeerden de Zevenhuisters het tij te keren, maar 6 goals op rij tegen deden Sparta de das om, 20-12.

Komende zaterdag wordt de laatste wedstrijd van het veldseizoen gespeeld. In Zevenhuizen komt koploper Flamingo’s op bezoek voor de return. De wedstrijd start om 15.30 uur.