REGIO: Burgemeester Bats van Haren stapt op

Commissie Project-X-2HAREN – Vanavond heeft burgemeester Bats van Haren laten weten dat hij per 1 April op stapt.

Tijdens een raadvergadering in Haren heeft Bats vanavond gezegd dat hij per 1 April op stapt. Dit  alles is na de vreselijke Facebookrellen in september van 2012.

Bijeenkomst van vrijdag 8 maart (archief)
Vanavond is voor de inwoners en ondernemers uit Haren een bijeenkomst gehouden met een presentatie van de dossiers van Project-X. Job Cohen startte de avond met een korte samenvatting over het hele gebeuren rondom Project-X in Haren.Veel inwoners en ondernemers hebben vragen aan Cohen gesteld, om 20uur moest Cohen vertrekken omdat hij later in de uitzending moest komen bij Pauw en Witteman. Na de samenvatting van Cohen heeft burgemeester Rob Bats het overgenomen met zijn verhaal. Ook heeft Bats vragen gekregen van de inwoners over zijn inzet rondom Project-X.

Aan het eind van de presentatie van Bats heeft hij een compliment gekregen van een bewoner die vind dat ‘Burgemeester Bats is nu de burgemeester die Project-X heeft meegemaakt en dus alle verstand er van heeft’ daarmee wil de bewoner zeggen dat Bats nu de geschikte burgemeester is en niet mag vertrekken. Tijdens deze avond hebben politiechef noord Nederland Oscar Dros en burgemeester Rob Bats nogmaals hun excuses aangeboden voor alles wat er fout is gegaan op de bewuste vrijdagavond 21 september 2012.

Rapport:

Politie en burgemeester Rob Bats van Haren hebben fouten gemaakt bij de Facebookrellen in Haren. Dat is de conclusie van de commissie Cohen. De belangrijkste conclusies van het rapport waren donderdagmiddag al uitgelekt en die spreken boekdelen. Zo waren agenten slecht voorbereid en ook waren er  te weinig leden van de Mobiele Eenheid. Het duurde veel te lang dat er assistentie kwam van andere ME teams van andere Provincies. Tevens werkte het communicatie systeem C2000 van de politie en brandweer niet goed.

Wij publiceren van binnen tijdens de bijeenkomst geen foto’s ivm de privacy van de bewoners.

Foto’s: Jordi Haverdings InfoLeek

 

   .
Back to top button