Lenteachtig Kerst op Nienoord groot succes!

LEEK – Zondag 20 december werd de derde editie van Kerst op Nienoord georganiseerd – een gezellige winterfair voor jong en oud. Er kwamen meer dan 5000 bezoekers op het evenement af waar onder andere enthousiaste standhouders, mooie koren en de arrenslede er een sfeervolle dag vol kerstgevoel van maakten.

De organisatie, bestaande uit Landgoed Nienoord, Museum Nienoord en Grand Café Borg Nienoord, kan terug kijken op een geslaagd evenement. Ondanks de lenteachtige temperaturen was het kerstgevoel volop aanwezig. Er was veel te doen voor jong en oud. De graaf van Nienoord had veel leuke verhalen over Nienoord te vertellen, er was een levende kerststal met Josef en Maria. De mevrouw met de grabbeljurk kreeg veel aandacht van de kinderen, de koren hebben vele sfeervolle kerstliederen gezongen en er zijn veel creatieve kinderen bezig geweest in de Albertushoeve om kerstkoekjes te versieren. Tot slot stonden de stoomtrein, arrenslede en koets geen moment stil.

Ook de standhouders van de winterfair hebben een goede dag gehad. “Er waren veel geïnteresseerde bezoekers die naast het bewonderen van alle aangeboden koopwaar, ook met cadeautjes en souvenirs weer naar huis gingen,” aldus één van de standhouders. Bij de verschillende kraampjes waren regionale en biologische producten en delicatessen te koop. Ook waren er volop aantrekkelijke cadeaus voor onder de kerstboom verkrijgbaar. Bij de kramen met warme chocolademelk, glühwein, poffertjes, huisgemaakte snert en andere lekkernijen was het ook gezellig druk. Kortom, iedereen was erg tevreden.

   
Back to top button