Gemeente Leek herstelt 7 kilometer houtsingel

LEEK – De gemeente Leek heeft besloten om in het onderhoudsseizoen opnieuw het houtsingelherstelproject van de Gebiedscoöperatie Westerkwartier te ondersteunen.

Ze is bezig om zeven kilometer houtsingel op te knappen en geschikt te maken voor vervolgbeheer. Hierdoor kunnen eigenaren van verwaarloosde houtsingels komend seizoen hun singels kosteloos laten herstellen. De gemeente voert dit in eigen beheer uit onder leiding van Landschapsbeheer Groningen. Deze werkzaamheden duren nog tot en met maart 2016.

Wethouder Rien Honnef van de gemeente Leek en Rikus Hagenauw, hoofd buitendienst van Landschapsbeheer Groningen, hebben op dinsdagmiddag 2 februari 2016 een handje geholpen bij het onderhoud aan een van de houtsingels van de gemeente Leek. Het is onderdeel van 2200 meter aan singels op Landgoed Nienoord, die de gemeente aan het herstellen is.

Vervolg provinciaal project ‘Herstel houtsingelstructuur Zuidelijk Westerkwartier

Binnen de gemeente Leek bestond in het verleden al vaker de mogelijkheid om in de zogenoemde behoud- en herstelgebieden verwaarloosde houtsingels kosteloos op te laten knappen via het provinciale singelherstelproject. Hieraan draagt naast de gemeente ook de provincie Groningen financieel bij. Hoewel er al meerdere aanvragen ingediend zijn, kunnen inwoners die een verwaarloosde houtsingel in beheer hebben en die willen laten opknappen voor meer informatie over de voorwaarden van de regeling contact opnemen met Elmar Schraa van Landschapsbeheer Groningen (tel. 050-534 51 99). Aanvragen worden behandeld op datum van aanmelding. Bij overschrijving geldt: wie het eerst komt, die het eerst maalt.

Back to top button