Vele bezoekers genieten tijdens 3e editie van de Classic motor-/ bromfietsbeurs

LEEK – Meer dan 3000 bezoekers bezochten de 3e Classic motor – bromfiets beurs afgelopen weekend  in Sportcentrum Leek. Veel liefhebbers van motoren en bromfietsen kwamen af op de vele tweewielers die op de beurs stonden te pronken.

Bromfietsen van het merk Kreidler, Zundapp, Moto Morini, Testi en nog heel veel andere merken werden bekeken en wisselden ook geregeld van eigenaar. Op motor gebied was er ook veel te zien. Of het een New Imperial uit 1917 Één van de 40 motoren die door de Russische Tsaar besteld waren. Maar ondanks het uitbreken van de revolutie nooit zijn geleverd. Racemotoren van de Stichting Rijden Motorsport Museum , en privécollecties met bijzonder mooie machines.  En heel  veel onderdelen, documentatie, accessoires zoals helmen en brillen voor de verkoop. Ook veel spullen uit vervlogen jaren zoals speldjes, vlaggen, en andere verzamelobjecten waren volop aanwezig. De beurs over twee hallen verdeeld  met 6500m2 ruimte stonden vol met van alles op motor- en bromfietsgebied.

Ook een aantal verenigingen waaronder de Maico club, Klassieke Japanse Motoren  vereniging, VMC hadden er weer iets moois van gemaakt.

Nieuw op de beurs was een lezing van Jan Venema die een motorrit van Wolvega naar Peking had gereden. Een boeiend verhaal die goed werd bezocht.

De organisatoren Anton Rosema en Jacob Veenema hebben enthousiaste reacties gehad van zowel bezoekers als van deelnemers over de 3e Classic motor – bromfiets beurs in Sportcentrum Leek. De 4e editie in 2017 is dan ook al weer gepland op zaterdag 18 en zondag 19 maart 2017. Een aantal standhouders en verenigingen hebben zich ook voor deze beurs alweer ingeschreven.  Dus nog veel meer te zien en te beleven op de vierde editie van de Classic  motor – bromfiets beurs in Sportcentrum Leek.

   
Back to top button