Nieuw Roden Vr1 Combi laat Weiteveense Boys Vr1 kansloos in de kwart finale beker

NIEUW-RODEN/LEEK – Zaterdagmiddag stond de kwartfinale KNVB bekerwedstrijd Nieuw Roden Combi Vr1  tegen Weiterveense Boys 1 op het programma.

De tegenstander, die met een volle bus waren gekomen samen met hun toeschouwers , was van plan om de dames van Nieuw Roden een moeilijke middag te bezorgen. Ook kwamen veel toeschouwers uit Nieuw Roden en familieleden van de speelsters naar dit spannende affiche kijken op deze mooie lentedag.

Er werd voor de wedstrijd nog een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis van het plotselinge overlijden van Johan Cruijff, de beste voetballer van Nederland en misschien wel van de wereld ooit heeft gehad in de vorige eeuw.

Na de aftrap ging Nieuw Roden er vol tegenaan en stond het al binnen 2 minuten voor met 2-0, door goals van Stephanie de Witt en Renee “Puk” Huizinga. Het leek een gemakkelijke middag te gaan worden voor de meiden van Wiebe Kooiker.

Toen de tegenstander wakker was geschud begonnen ze een beetje mee te spelen. Ze kregen wat aardige kansjes om de aansluitingstreffer te maken, maar keepster Sanne van Steenwijk wist dit allemaal te pareren. Renee Huizinga kreeg nog een kans om de wedstrijd helemaal op slot te gooien, maar de keepster van Weiterveense Boys wist de slecht ingeschoten bal tegen te houden. Nieuw Roden had al lang afstand kunnen nemen, maar misten de kansen die ze kregen.

Nadat Quelly Soumahu 10 minuten van het veld werd gestuurd,  omdat ze een doorgebroken speelster onderuit had getrokken, maakte de tegenstander daar dankbaar gebruik van. Met een harde afstandsschot was keepster Sanne van Steenwijk kansloos om de bal tegen te houden. Zo werd het toch weer spannend en gingen ze met 2-1 de rust in.

Na een donderspeech tijdens de rust moest Nieuw Roden het spel oppakken wat ze de eerste half uur lieten. De beheerder van het scorebord was nog druk bezig om de tijd en de stand weer goed op het bord te zetten, wat eigenlijk niet echt lukte, was het daarna toch Nieuw Roden die weer de baas was op het veld. Er moest namelijk wel gewonnen worden, want de halve finale beker was namelijk binnen handbereik. Nadat Nieuw Roden een paar kansjes om zeep geholpen had was het de 15 jarige Annouk vd Donk die met een hard schot op het doel de keepster totaal kansloos liet en zo de 3-1 op het scorebord bracht, die het inmiddels gelukkig weer deed. Toen was de ban wel gebroken. Weiterveense Boys kwam niet meer van hun eigen helft af en zo kon Nikki Bosman de bal in de 57e minuut na een rebound ook de netten in schoppen. Stephanie de Witt nam even later de perfecte hoekschop, want ze schoot de bal ineens over de keepster bij de tweede bal naar binnen. Linda de vries mocht na aangeven van Stephanie de Witt nog de 5-1 maken. En even later was het ook Martine “Tinus” Kooiker, die net weer was ingevallen, een kwartier voor tijd de 6-1 binnen tikken. De vrouwen uit Weiterveen waren daarna helemaal K.O. geslagen en Nieuw Roden maakte daar nog twee keer gebruik van. Renee Huizinga en Linda Visser wisten de laatste 10 minuten nog twee keer te scoren.

Zo werd het toch nog een gemakkelijke middag met een 8-1 overwinning en staat Nieuw Roden in de halve finale van de KNVB beker waar alle dames van het team trots op kunnen zijn.

Foto’s: Anne Takens