“Meesterwerken” door leerlingen van Muziekschool Kunstbedrijven Westerkwartier

LEEK/WESTERKWARTIER – Op zaterdagavond 16 april zal er om 19.30 uur in de Gereformeerde Kerk aan de Tolberterstraat  24 in Leek een avondvullend  concert  gegeven worden door leerlingen van Muziekschool Kunstbedrijven Westerwartier.

Ruim 75 leerlingen dwarsfluit en piano uit de gemeentes Leek en Zuidhorn zullen met elkaar  een aantal  prachtige klassieke Meesterwerken ten gehore gaan brengen. Deze klassieke Meesterwerken zijn door pianodocent Klaas Stallmann zo gearrangeerd dat de leerlingen van alle leeftijden, en van verschillende niveaus, met elkaar kunnen samenspelen. Een groot dwarsfluitorkest zal gedurende de avond een aantal keer optreden met diverse piano-ensembles musicerend aan vijf piano’s tegelijk, en dit alles zal worden afgewisseld met diverse kleinere  solistische bijdragen van hoog niveau.

Dit unieke concert zal de bekroning  zijn van een grootschalig samenspelproject wat de docenten Mirjam Kok en Klaas Stallmann in dit voorjaar voor hun dwarsfluit en pianoleerlingen hebben georganiseerd. De toegang van dit concert is gratis.

Back to top button