Geslaagd jeugdschaaktoernooi Leek en Roden

LEEK – De schaakclubs Leek en Roden organiseren ieder jaar gezamenlijk een NOSBO-jeugdschaaktoernooi. Afgelopen zaterdag werd het gehouden in De Balkhoeve, de speellocatie van de schaakclub Leek.

In zes groepen van acht spelers werd gestreden om de fraaie bekers voor de eerste drie schakers per poule. Florian Molanus van MSV uit Meppel werd toernooiwinnaar door in de A-poule 4,5 uit 5 te scoren. Van de lokale deelnemers won Tobias van Essen van de schaakclub Roden een derde prijs. Het eerste team van de schaakclub Leek stond afgelopen vrijdag voor de twee achtereenvolgende keer in de Bekerfinale, en deze keer tegen de kersverse kampioen van de Promotieklasse, SISSA. De huidige nummer twee van de Promotieklasse, Leek, moest echter zijn meerdere erkennen in de Groninger topschaakclub die aan de eerste borden zeer sterke spelers had opgesteld. Sander Westerlaan maakte nog wel de 1 – 1, maar in de pogingen om voor de volle winst te gaan werden de andere partijen verloren met een 3 – 1 nederlaag als resultaat.

Aanstaande vrijdag beginnen de play-offs om het Clubkampioenschap met de match tussen Pieter Doller en Adrian Kuiper. Ook Leek 2 schaakt dan thuis tegen HSP/Veendam 4.

   
Back to top button