vv TLC gaat samenwerking met VTON aan

LEEK – Vanaf het komende seizoen gaat vv TLC de komende 3 jaar gebruik maken van het digitale trainingsprogramma VTON (Voetbal Technische Ontwikkeling Nederland). Via dit programma willen we onze jeugd naar een hoger plan brengen door gerichter te gaan trainen op diverse facetten.

De VTON Voetbalmethode is een doorlopende leerlijn voor de jeugd van 5 tot 19 jaar. Trainers en spelers werken via een jaarplanning aan concrete doelstellingen en hierbij komt alles aan bod op het gebied van technische, tactische, fysieke en mentale ontwikkeling. Door gedurende het seizoen op al deze aspecten te trainen zullen ze een completere speler gaan worden en gaan ze met plezier werken aan hun ontwikkeling.

In deze digitale tijdperk wordt heel veel gebruik gemaakt van een mobiel en/of IPad. De trainer van de toekomst zal hier niet aan voorbij gaan. Gedurende het seizoen werken trainer en spelers gericht aan doelen met behulp van meer dan 700 kant-en-klare trainingen. VTON ondersteunt de trainer met coach tips, animaties van de organisatie op het veld en filmpjes van voetbalhandelingen. Kan een trainer, door welke omstandigheid, de oefening niet voordoen dan heeft hij het materiaal digitaal op zijn tablet of zijn telefoon. De spelers kunnen dan kijken hoe de oefening uitgevoerd moet worden. Hetzelfde geldt als een aantal spelers uit een team de oefening niet helemaal begrijpen dan kijken zij mee op de tablet of telefoon.

Als vv TLC willen we vanaf de jongste jeugd weer gaan opleiden. Beginnend met de basistechnieken die elke speler/speelster nodig heeft om te kunnen voetballen, op welk niveau dan ook. Nu heeft elk team zijn/haar trainer en elke trainer heeft zijn/haar training stof m.a.w. elk team krijgt een verschillende manier van training. De TC jeugd zag dit ook en werd er gezocht naar behoefte aan structuur en ondersteuning voor onze (vrijwillige) trainers.

Door met VTON in zee te gaan zijn verschillende trainingen verleden tijd. Elke week krijgt elk team, van elke categorie, dezelfde oefenstof aangeboden op zijn/haar niveau. Centraal daarbij staat Plezier. Plezier is het belangrijkste facet bij elke oefening die uitgevoerd moet worden van de F-pupillen t/m de A-junioren.

Als vv TLC zijn we uiterst content dat we de samenwerking met VTON aangaan. We hopen dat we met het digitale trainingsprogramma van VTON de komende 3 jaar bij onze jeugd een vruchtbare bodem kunnen leggen en zo naar een hoger niveau kunnen groeien.

   
Back to top button