Politie oefent escalatie bij horecagelegenheden en evenementen

WESTERKWARTIER – De politie van het basisteam Ommelanden-West hield maandag een grote oefening in het kader van dreigende escalatie in of bij horecagelegenheden en evenementen.

In navolging van het Openbare Orde Team (OOT) die al enkele jaren succesvol optreed in de binnenstad van Groningen, trainen nu dus ook de politieagenten van Ommelanden-West op deze manier, maar wel toegespitst op situaties in ons eigen werkgebied. Er wordt dus echt maatwerk geleverd.

Het ging hierbij om diverse oefeningen waarbij in verschillende situaties een groep mensen in het kader van de openbare orde moest worden tegen gehouden en waarbij er aanhoudingen verricht moesten worden. Politiemensen in burgerkleding verzorgden het tegenspel en er werd samengewerkt met de beveiligers van de horecagelegenheden.

Het Sportcentrum Leek en de Kruisweg in Marum hadden hun locaties beschikbaar gesteld voor deze oefeningen zodat realistische situaties nagespeeld konden worden. Deze trainingen die in de toekomst vaker plaats gaan vinden zorgen er voor dat de politieagenten als één team bij dreigende escalaties zo efficiënt en effectief mogelijk kunnen optreden.

Politie Ommelanden West

   
Back to top button