De magie van het najaar: vijf bomen die je laten stralen

Partnerbijdrage – Je hebt vast wel eens een boom gezien die je doet denken aan een vlammend herfstvuur, nietwaar? Dat is waarschijnlijk de amberboom. Tijdens het najaar transformeert deze boom zich tot een waar kleurenspektakel. De bladeren nemen tinten aan van dieprood tot ambergeel, wat een prachtig contrast biedt met het vaak grauwe herfstweer.

En als je erover denkt er eentje in je tuin te planten, is het goed om te weten dat Bomenbezorgd hier een uitstekend adres voor is. Zij bieden een breed scala aan bomen aan, maar de amberboom is absoluut een van de toppers in hun assortiment.

De betoverende beuk
Je zou het misschien niet verwachten, maar de beuk is een van de bomen die echt schittert in het najaar. Waar hij in de zomer nog met groene bladeren pronkt, kiest hij in de herfst voor een palet van goudgeel tot kastanjebruin. Het zachte geritsel van de vallende beukenbladeren op een rustige herfstdag, daar wordt toch iedereen gelukkig van?

Bovendien vormen de gevallen beukenootjes een heerlijk tafereel voor eekhoorntjes en andere tuindieren. Dus als je houdt van een levendige tuin, dan is de beuk zeker een boom om te overwegen!

De verfijnde esdoorn laat je stilstaan
De esdoorn, met zijn kenmerkende gelobde bladeren, is een favoriet voor velen. In het najaar verandert de esdoorn in een waar kunstwerk. Denk aan kleuren zoals felrood, oranje en zelfs een hint van paars. Als je langs een esdoorn loopt, is het bijna onmogelijk om niet even stil te staan en te genieten van de schoonheid.

Ook fijn: de esdoorn is behoorlijk onderhoudsarm. Dus als je niet zo’n fan bent van tuinieren, maar wel van een prachtige herfsttuin wilt genieten, dan is dit jouw boom!

De stoere eik: meer dan alleen een stevige stam
Vaak wordt de eik geassocieerd met kracht en duurzaamheid, maar deze boom heeft veel meer te bieden. In de herfst toont hij zijn zachtere kant met tinten van goud, bruin en rood. Het leuke aan de eik is dat hij ieder jaar weer verrast met een ander kleurenpalet. Geen enkel najaar is dus hetzelfde met een eik in je tuin.

En voor de dierenliefhebbers onder ons: de eik is een thuis voor vele diersoorten. Van vogels die tussen de takken fladderen tot kleine insecten die zich verschuilen in de schors. Elke dag is een nieuw avontuur met de eik!

De sierappel als afsluiter van de show
Zeg nu zelf, wat is er mooier dan een boom die zowel prachtige bladeren als vruchten toont in het najaar? De sierappel doet precies dat. Terwijl de bladeren kleuren van geel naar rood, hangt de boom vol met kleine, felrode appeltjes. Het is net alsof je naar een levend schilderij kijkt.

Maar dat is nog niet alles. Die kleine appeltjes zijn niet alleen mooi om naar te kijken, ze zijn ook een traktatie voor vogels. Dus als je een sierappel in je tuin hebt, bereid je dan voor op een vrolijke parade van gevederde vrienden!

De herfst is een seizoen dat vaak geassocieerd wordt met verval, maar zoals je ziet, is het eigenlijk een tijd van ongekende schoonheid. Met bomen zoals de amberboom en de beuk die hun mooiste kleuren laten zien, kan jij volop genieten van de magie van het najaar. En wie weet, misschien kies je na het lezen van dit artikel wel voor een nieuwe aanwinst in je tuin via Bomenbezorgd!

   
Back to top button