LekkerLeek, Cultuur & Foodfestival op Landgoed Nienoord Leek

LEEK – LekkerLeek, Cultuur & Foodfestival is een nieuw, uniek en gezellig, tweedaags zomerfestival dat in het eerste weekend van juli, zaterdag 2 en zondag 3  juli, plaatsvindt op Landgoed Nienoord in Leek.

Een fantastische locatie voor het unieke zomerse cultuur & foodfestival. Het landgoed wordt omgetoverd in een groot gezellig openlucht restaurant/theater waar diverse authentieke mobiele keukentjes (foodtrucks) met vele en verrassende gerechten komen te staan. Verder stands met gekoelde dranken, diverse artiesten met live muziek, zang, theater, kleinkunst én verschillende kramen met allerlei industriële vintage artikelen.

Vintage, authentieke artikelen die minimaal 30 jaar oud zijn en uit de jaren ‘50, ’60, ’70 en begin jaren ‘80 stammen, worden in gevarieerd aanbod te koop aangeboden. Onder meer bijv. lampen, lijsten, spiegels, koffers, lampenradio’s, vinyl platen (muziekdragers), platendraaiers, huishoudelijke artikelen en zo vele authentieke artikelen meer. Alle standhouders hebben, verspreid over het landgoed, een plekje toegewezen gekregen, waardoor de bezoekers lekker kunnen struinen over het landgoed. Het lékkerste en verrassendste eten, de leukste live muziek en zang, een variëteit aan theater en kleinkunst maakt LekkerLeek tot een zeer gezellige uitbelevenis voor vrienden, familie, collega’s, voor je leuke date of voor het hele gezin. De entree is beide dagen geheel vrij en de aanvang op beide dagen is om 11.00 uur.

Grand Café Borg Nienoord uitbater Jacob Veenema is organisator van het cultuur & foodfestival. ‘Het vrij toegankelijke zomerfestival is een combinatie van een gezellig openluchtrestaurant met heerlijk eten en drinken. Daarnaast beeldende kunst, theater, live muziek, zang, kleinkunst en het uiteenlopende aanbod aan industriële vintage artikelen, waarvan een gevarieerd aanbod op het festival aanwezig is. Dit geheel vindt plaats in de tuinen en zalen van borg en landgoed Nienoord. Een zeer sfeervolle locatie dat zich uitstekend leent voor een dergelijk festival’ aldus Veenema. ‘We werken milieuvriendelijk gedurende het festival. Bij bestelling van het eerste drankje betaal je een kleine vergoeding van 2,50 euro voor een speciaal ‘LekkerLeek’ glas. Een milieuvriendelijk hardplastic glas dat je het hele festival kunt gebruiken. Bij een volgend drankje geeft je het glas af bij de bar, daar wordt het gespoeld en krijgt je een nieuw exemplaar voor je volgende consumptie, bier, wijn of fris. Er zit geen statiegeld op de LekkerLeek glazen. Neem het glas na afloop van jouw bezoek mee als souvenir of bewaar het voor de volgende dag’.

Gedurende het zomerfestival LekkerLeek bestaat de mogelijkheid, tegen een kleine vergoeding, een rijtocht(en) met een “Jan Plezier” over landgoed Nienoord te maken. Meerdere ritten per dagdeel vinden plaats. Een alternatief is een rondvaart, ook voor een gering bedrag, over het Leekstermeer met rondvaartboot “Anna”, welke afgemeerd ligt in de Leekster haven nabij het landgoed Nienoord. Meerdere afvaarten per dagdeel vinden plaats.

Voor LekkerLeek, Cultuur & Foodfestival is de organisatie op zoek naar aankomende (kleinkunst) artiesten, musici, zangers, etc., die, hetzij voor één dan wel beide dagen, podiumervaring willen opdoen gedurende het festival. Voor meer informatie dan wel aanmelding(en) kan men terecht op www.lekkerleek.nl.

LekkerLeek betekent een smaak- en sfeervolle middag, avond of dag uit voor alle bezoekers. Het enige wat je nodig hebt of meeneemt is leuk gezelschap, lekkere trek en een goed humeur. De rest levert het unieke zomerfestival!

LekkerLeek, Cultuur & Foodfestival vindt plaats op zaterdag 2 en zondag 3 juli op Landgoed Nienoord in Leek. Het tweedaagse zomerfestival is beide dagen geheel gratis te bezoeken. Aanvang beide dagen om 11.00 uur. Meer informatie is te vinden op www.lekkerleek.nl.

   
Back to top button