Familiepark Nienoord start samenwerking met RTL Telekids

NIENOORD (Small)LEEK – Op vrijdag 22 maart werd op Landgoed Nienoord de perspresentatie gehouden voor het nieuwe seizoen. 

Het bestuur is inmiddels twee jaar actief en heeft in deze jaren orde op zaken gesteld. Per 1 januari 2013 is een lang gekoesterde wens van de gemeente Leek in vervulling gegaan  met de oprichting van Stichting Landgoed Nienoord. Het museum behoudt haar zelfstandigheid in verband met haar museale status. Daarnaast wordt er gekeken naar mogelijkheden voor een intensievere samenwerking.

Met ingang van het nieuwe seizoen heeft Familiepark Nienoord een nieuwe mediapartner. RTL Telekids heeft Familiepark Nienoord ontdekt bij de lancering van de Telekids Discoshow en zag de grote overeenkomsten van beide organisaties zoals vriendelijkheid, veiligheid en de gelijke leeftijdsdoelgroep van 3-10 jaar. Familiepark Nienoord heeft de wens deze doelgroep in de toekomst uit te breiden. Familiepark Nienoord zal in deze samenwerking haar eigen naam blijven behouden en ook haar laagdrempelig en toegankelijke karakter met Nieno als prominent figuur.

Deze nieuwe samenwerking past in de plannen van het Familiepark om de naamsbekendheid van Landgoed Nienoord, het Familiepark en de bezoekersaantallen te vergroten. Telekids zal in het Familiepark terug te zien zijn in een aantal vernieuwde attracties. De grote glijbaan wordt omgetoverd naar een Telekidsglijbaan, de grote speelhal wordt geschilderd en er komt een nieuwe goodyshop waar naast de Nieno souvenirs ook Telekids goody’s te koop zijn. Daarnaast zijn er komend seizoen een aantal Telekids activiteiten, zoals de opening met Keet! aanstaande vrijdag 29 maart, de Telekids Fandag in Noord-Nederland en de Telekids Discoshow komen naar het Familiepark.

Op dit moment wordt er gewerkt aan plannen voor de Biba boerderij en station Chuggington. De plannen zijn tot nog toe positief ontvangen en er bestaat een kans dat Familiepark Nienoord als eerste ter wereld een eigen Station Chuggington heeft!

Naast alle Telekids activiteiten viert Familiepark Nienoord  dit seizoen ook de 40ste editie van de Stoom- en modelbouwdagen, dit jaar in samenwerking met de Agridagen. Vanwege het 40-jarig jubileum zijn er bijzondere stoommachines aanwezig en rijdt er een stoomtreintje over het landgoed.

Kortom veel ontwikkelingen op Nienoord – Landgoed vol verrassingen!

Foto: Dirk van de Kamp InfoLeek

   .
Back to top button