60-jarig huwelijksjubileum echtpaar Renkema-de Boer

LEEK – Op 6 juli a.s. is het echtpaar Renkema-de Boer 60 jaar getrouwd. Jan Renkema is geboren op 31 maart 1929 te Oostwold (Westerkwartier) en Grietje de Boer is geboren op 27 oktober 1933 te Rottevalle.

Het echtpaar Renkema-de Boer is tijdens hun huwelijk meerdere malen verhuisd. Van Oostwold naar Saaksum, daarna weer terug naar Oostwold, waar ze samen een boerenbedrijf hebben gerund. Verandering van werk deed ze naar Noordhorn verhuizen, uiteindelijk wonen ze al weer vele jaren in Leek.

Beiden zijn nog, leeftijd in acht genomen, goed van gezondheid en staan nog volop in het leven. De heer Renkema zit regelmatig achter de IPad om op Facebook te kijken naar de activiteiten van de kleinkinderen. Ook wordt het nieuws van Leek en omgeving nauwlettend in de gaten gehouden.

Mevrouw Renkema-de Boer maakt graag uitstapjes naar musea en theatervoorstellingen. Samen bezoeken ze, met veel plezier, de toneelvoorstellingen van De Schutse.

Tot een aantal jaren geleden kon je ze iedere zomer treffen in het vakantiehuisje in Norg. Gedurende de zomermaanden was dat hun verblijf en werd het huis aan de Euroweg alleen bezocht om de tuin op orde te brengen en de bloemen water te geven.

De laatste drie jaar gaat de reis naar Schulenberg (Duitsland) om daar een week door te brengen. De rest van het jaar zorgen ze er samen voor dat het huis aan de Euroweg, er zowel binnen als buiten perfect uitziet. De tuin is een bloeiende bloemenzee, de ramen gelapt, de straten schoon en de koffie staat altijd klaar.

Het echtpaar heeft 1 dochter en 3 kleinkinderen.

Burgemeester Hoekstra feliciteert het echtpaar op 6 juli 2016 om 15.30 uur.

Back to top button