Oefenwedstrijd tussen Donar en Hamburg Towers bij Sportcentrum Leek

LEEK – Topbasketbalclub Donar start op vrijdagavond 16 september haar oefencampagne in de Topsporthal Sportcentrum Leek, aanvang 19.30 uur.

Na het uitermate succesvolle afgelopen seizoen tracht Donar komend seizoen de lat nóg hoger te leggen en start de voorbereiding op het nieuwe seizoen met de oefenwedstrijd tegen het zeer gerenommeerde Hamburg Towers, uitkomend in de Pro A League in Duitsland. Het is de vierde keer op rij dat er in Leek wordt gespeeld ter voorbereiding op het nieuwe seizoen.

De oefenwedstrijd, waar nu reeds al heel veel belangstelling voor bestaat, is mede mogelijk gemaakt door de steun en inbreng van Sportcentrum Leek en de Gemeente Leek. Entreekaarten in voorverkoop zijn exclusief verkrijgbaar bij Mitra drankenspeciaalzaak Nienhuis Leek, Industriepark 8 in Leek, telefoon 0594-516667. De entree bedraagt voor volwassenen € 7.50 en voor kinderen tot en met 16 jaar € 5.00. Kaarten aan de zaal, indien nog voorradig , kosten € 10,00 per persoon. De Topsporthal gaat open om 18.30 uur, de oefenwedstrijd vangt aan om 19.30 uur.

Clinic
Voorafgaand aan de oefenwedstrijd van Donar is er een basketbalclinic, van 18.00 – 19.15 uur, met als doel basketbal als breedtesport te stimuleren. De clinic wordt georganiseerd en uitgevoerd i.s.m. Flying Red uit Roden. Iedereen kan en mag vrij deelnemen. Tijdens de clinic kunnen allerlei trainingen en oefeningen op basketbalgebied gevolgd en gedaan worden. Een aantal spelers van Donar werkt mee aan de clinic en verzorgen ook een aantal trainingen. Uiteraard kan men dan ook met ze op de foto en zijn ze beschikbaar voor het krijgen van een handtekening.

Landskampioen
Donar was het voorbije seizoen zeer succesvol en wist in mei j.l. voor de vijfde keer de landstitel binnen te halen. Het geeft recht om uit te mogen komen in de Champions League, de nieuwe Europese topcompetitie, en speelt de eerste voorronde hiervoor op woensdag 27 september tegen het Estse Tartu Rock, dat de competitie op de tweede plaats afsloot. Een gedegen tegenstander derhalve voor coach Erik Braal en diens assistent Anjo Mekel. Om Donar nog verder te versterken zijn onlangs enige nieuwe spelers aangetrokken. Verwelkomd zijn Andrew Smith, een 23-jarige Amerikaanse center/forward en de 30-jarige guard Arvin Slagter, bepaald geen onbekende bij Donar. Hij speelde seizoen 2013/14 bij Donar om daarna te vertrekken naar SPM Shoeters Den Bosch. Nu dus weer terug op bekend terrein. De technische staf liet weten ingenomen te zijn met de beide nieuwe spelers en de selectie daarmee compleet te hebben.

De oefenwedstrijd tegen de Duitse topclub en in de Pro A League uitkomende Hamburg Towers  belooft op voorhand een topwedstrijd te worden en een goede graadmeter te vormen hoe Donar, de trots van het Noorden, er voorstaat vooraf aan de start van mogelijk weer een succesrijk seizoen.

Archieffoto: eerdere oefenwedstrijd van Donar in Leek

Back to top button