Eerste Startersleningen toegekend voor de Populieren in Leek

artistimpressieDePopulierenLEEK – De gemeente Leek heeft de afgelopen week de eerste drie Startersleningen toegekend voor het nieuwbouwproject de Populieren in Leek.

Zonder deze lening was het voor deze gezinnen niet mogelijk geweest om hun eerste woning te kopen.

Als pilot heeft de gemeente Leek voor een aantal woningen in het project De Populieren in de nieuwbouwwijk Oostindie in Leek startersleningen beschikbaar. Niet alleen jongeren komen in aanmerking. Iedereen die voor het eerst een huis koopt, kan een aanvraag doen. In totaal kunnen er zeven startersleningen worden verstrekt van maximaal € 25.000,-. Er zijn dus nog vier van deze startersleningen mogelijk. Hierbij geldt het principe van ‘wie het eerst komt wie het eerst maalt’.

Het project De Populieren van BAM Woningbouw loopt zeer voorspoedig. In korte tijd zijn al 11 woningen verkocht van de 17 die aan de Populier zullen komen. Wanneer 12 van de 17 woningen zijn verkocht start de bouw.

Voor meer informatie over de starterslening en de bijbehorende regeling, kunt u contact opnemen met de gemeente Leek, de heer Fred Dijkstra (0594) 551515 of met BAM Woningbouw de heer Arjen van der Veen (0512) 36 88 43.

Uitgebreide informatie over het bouwproject kunt u vinden op www.depopulieren.nl.

Gemeente Leek

Back to top button