KZ Danaïden uit Leiden te gast OWK thuis en Appeltje van Oranje winnaar “de Gaveborg”

OOSTWOLD – Na vijf dagen feest in het Ooswold en de Appeltje van Oranje winnaar “de Gaveborg”, stond voor de CINX formatie de eerste competitiewedstrijd voor de deur.

Alvorens OWK 3 met mooie cijfers en mooi spel van Korwi 3 had gewonnen (14-3), stond deze dag de onbekende KZ Danaïden uit Leiden op het programma. Met een soortgelijke eindklassering in dezelfde klasse als OWK, was de verwachting dat de korfbalwedstrijden van OWK 2 en 1 deze dag spannend zouden worden.

OWK 2 kwam goed uit de startblokken tegen het zeer gretige en fysieke KZ Danaïden 2. Toch was het KZ 2 die de score makkelijker in de beginfase kon vinden. Maar de OWK-ers lieten zich niet kennen en konden vlak voor de rust de aansluiting vinden. Vooral de heren Patrick Aalders en Rene Buring wisten het gat van de korf te vinden, door elk drie afstandschoten van de zes goals voor hun rekening te nemen. De kleedkamers werden opgezocht met een ruststand van 6-6.

KZ 2 was echter zo gretig dat hierdoor toch enkele zware overtredingen werden gemaakt. Helaas werd het voordeel niet uitgekeerd, wat misschien de wedstrijd had kunnen laten kantelen voor OWK 2. De kleine kansen bleken een probleem en ook het verhogen van de druk op het schieten van KZ, bleef op cruciale momenten achter, waardoor OWK de voorsprong in de tweede helft maar niet kon pakken. De teams bleven gelijk opgaan. Slechts in de tweede fase van de tweede helft wist het gretige KZ 2 een gaatje te slaan door een paar slordige verdedigingsfouten. Het niet afmaken van een paar belangrijke kansen en een paar verdedigingsfouten, kwamen OWK 2 duur te staan en moesten hierdoor een verlies incasseren van 14-17. Het publiek heeft twee strijdende teams gezien waarbij OWK zeker de mogelijkheden had. Volgende keer in Leiden zal er dan ook zeker gestreden worden voor een andere uitslag.

Naar aanleiding van het gedreven en fysieke spel van KZ 2, dacht de staf van de selectie dat het ook voor de eerste Cinx-formatie een wedstrijd zou worden die op het scherpst van de snede gespeeld zou worden. Niets van dat alles was waar.  In een haast saaie wedstrijd en toch een beetje een anticlimax voor het publiek na de wedstrijd tussen de tweede teams, overklaste OWK 1 de Leidenaren met overmacht. Hoewel het met rust nog maar 8-5 was, leek dit een wedstrijd die zeker niet verloren mocht worden. Voor de mensen die de strijd, passie, mooie aanvallen en verdedigingsacties tijdens de oefenwedstrijd tegen Hoogkerk 1 hebben gezien, was deze wedstrijd toch van een geheel ander kaliber. Een wedstrijd waaruit eigenlijk maar één winnaar mogelijk was. Met eigenlijk alleen afstandschoten en strafworpen ( 3 gekregen en gezet door OWK en 8 gekregen en 4 gezet door KZ) en geen uitschieters, werd de wedstrijd met een 17-7 gewonnen. Na een gezellige nazit en lekker douchen in de Gaveborg, ging de selectie nog naar sponsor Café de Boer in Groningen voor een lekker en gezellig hapje eten.