Alcoholcontrole op wegen Leek in en uit (Video)

LEEK – De politie heeft vanavond met circa 20 personen een alcoholcontrole gehouden bij de rotonde ter hoogte van de Hoofdstraat en de Midwolderweg.

Rond tien uur vrijdagavond ging de controle van start en moesten alle bestuurders die zowel Leek in als uit wilden een blaastest afleggen. Naast dat de blaastesten werden afgenomen door politieagenten waren er ook 6 studenten van de opleiding Uniformberoepen van het Alfa-College aanwezig om testen af te nemen. Dit als praktijkoefening tijdens de opleiding.

Verlichting
Tijdens de controle werd ook gekeken naar de technische staat van het voertuig en of de verlichting goed werkt. Er waren een aantal bestuurders die defecte verlichting hadden, zei kregen een waarschuwing en moeten het in orde maken.

Andere controle
Eerder op de avond heeft dezelfde groep een alcoholcontrole gehouden bij het viaduct langs de A7 ter hoogte van Marum.

Resultaten
In Leek en Marum hebben totaal 1380 mensen geblazen waarvan 1 bestuurder teveel alcohol op had. Deze persoon heeft daar een proces verbaal voor gekregen en mocht niet meer verder rijden. Daarnaast heeft de bestuurder van een scooter een proces verbaal gekregen omdat hij zonder rijbewijs op een scooter zat. In Leek zat geen enkele bestuurder fout.

Foto’s/video: Jordi Haverdings/InfoLeek.nl

Back to top button