Kleindiershow PKV ’t Hollandertje Leek  bij Otter diercompleet

LEEK – Zaterdag 5 november is het weer zo ver, tijd voor de jaarlijkse kleindiershow van kleindiervereniging ’t Hollandertje Leek – Tolbert.

Dit jaar houdt onze vereniging voor de 2e keer haar eendaagse show na het grote succes van vorig jaar. 4 gekwalificeerde keurmeesters zullen zich ontfermen over de verwachtte 150 dieren. Naast de vele kippen en konijnen hebben wij dit jaar tot onze vreugde ook een tiental cavia’s op onze tentoonstelling waaronder Lunkarya’s, een bijzonder langharig cavia ras. Ook bij de kippen en konijnen zullen enkele zeldzame bijzondere rassen aanwezig zijn, bij de konijnen de zogeheten Engelse hangoor, een ras waarbij de oren een ruime 60 cm groot zijn. En bij de kippen verwachten wij Leghornkrielen in het engelse type, dit ras kent 2 fokkers in Nederland en ze staan bekend om hun grote kopversierselen.

Ook zijn er natuurlijk vele andere rassen als Hangoordwergen, Wyandottekrielen en  Barnevelderkrielen te bewonderen. Het leuke aan deze eendagsshow is dat de keuring, die om 9.00 begint niet alleen voor onze leden toegankelijk is maar ook voor publiek. De tentoonstelling begint om 09.00  uur en eindigd om 16.00 uur. U kunt op onze show bij zowel de keurmeesters als bij de leden ook terecht met vragen over kleindieren en hun verzorging.

Wij nodigen u bij deze dan ook uit om onze show te bezoeken op zaterdag 5 november bij Otter Diercompleet, Lorentzpark 18 te Leek.

   
Back to top button