Sterk Sparta sluit 2016 winnend af

LEEK – Het laatste speelweekend van 2016, zaterdag 17 december. In een ruim gevulde Rodenburghal kwam het Groningse ROG op bezoek. Twee jaar geleden acteerde beide ploegen nog in de 1e klasse.

De wedstrijden waren toen twee keer een prooi voor ROG. Echter zit ROG niet echt in de ‘’flow’’. Op het veld, in de 1e klasse, staan de Groningers stijf onderaan en in de zaal wil het ook nog niet echt lukken. Voor de ploeg van Leo van der Lei dus zaak om vandaag te winnen en zich richting de middenmoot te knokken van de 2e klasse B, en 2016 goed af te sluiten!

Om half 8 floot scheidsrechter Danser in voor aanvang van de wedstrijd. Nadat de Spartaanse pupillen de wedstrijdbal in het spel gebracht hadden, ging Sparta direct in de aanval. Via prima uitgespeelde en gevarieerde aanvallen nam Sparta het initiatief. Halverwege de eerste helft stond er toen ook een 6-2 stand op het scorebord. Daarna drong ROG aan en lieten ze zien dat ze de punten niet zomaar zouden weggeven. De Stadjers kwamen terug tot 6-6, daarna gaf Sparta wederom gas en scoorde vier maal op rij. Vlak voor rust scoorde ook ROG nog twee keer en zo werden de kleedkamers met een 10-8 ruststand opgezocht.

In de rust hamerde coach Van der Lei er op dat men het geduld moest bewaren en lange aanvallen moesten gaan spelen, dan zouden de goals vanzelf vallen. De Zevenhuisters gaven hier gehoor aan en scoorde direct twee keer, ROG zou nog een keer terug komen op een gat van drie maar daarna liet Sparta haar klasse zien en wist via prima aanvallen te scoren. Alle namen kwamen op het scoreformulier en met nog tien minuten te spelen was de wedstrijd wel gespeeld (17-11). Hierna scoorden beide ploegen nog een aantal keer en bepaalden zij samen de eindstand op 20-13.

Een mooie opsteker voor de ploeg van Leo van der Lei zo vlak voor de kerst.  Sparta bezet momenteel de vierde plaats en heeft hierdoor een beetje afstand genomen van de onderste ploegen. In het nieuwe jaar zal Sparta het opnemen tegen rode lantaarndrager DTL. Deze ploeg wacht nog altijd op haar eerste punten en zal op 7 januari gebrand zijn om punten te pakken.  De wedstrijd zal om 19.45 uur starten in Holwerd.

Namens de selectie wensen wij iedereen hele fijne feestdagen en hopen wij dat we jullie op zaterdag 7 januari kunnen verwelkomen in Holwerd!