Wethouder Hans Haze reikt cheque uit tijdens Hackatour Westerkwartier; ‘KLEI week’ de grote winnaar

Provincie/Westerkwartier – Op maandag 26 juni vond de laatste editie van de Hackatour plaats in het Westerkwartier. Het doel was om in één dag tot de meest creatieve en innovatieve oplossingen te komen om het verblijf van bezoekers in het Westerkwartier te verlengen.

Mooie ideeën
Afgelopen maand zijn er per regio teams van ondernemers, organisaties, onderwijs en overheid samen aan de slag gegaan om antwoorden te vinden op de uitdagingen van de vrijetijdseconomie in Groningen. Ook in het Westerkwartier kwamen er uit de teams weer mooie ideeën.

Drie ideeën gepitcht aan jury
Drie ideeën werden gepresenteerd aan de jury, bestaande uit Sierdjan Koster van de Rijksuniversiteit Groningen en Haskia Kramer van Generation Hospitality / Noorderpoort. De ideeën waren: ‘Onverharde Paden’, gericht op het stimuleren en aanleggen van onverharde paden voor wandelaars en fietsers; ‘De KLEI Week’, een week vol activiteiten rondom klei en ‘Waterweek Groningen’, een week met diverse activiteiten in en rondom het water.

Het jurypanel was enthousiast over alle drie de ideeën. Bij alle drie is de wil om Middag-Humsterland te laten zien aan de rest van de wereld.

Winnende team
Na een uitvoerig juryberaad heeft de jury de winnaar bekendgemaakt: KLEI week.

Wethouder Hans Haze reikte de cheque van 5.000 euro uit aan het winnende team. Wethouder Hans Haze: “Ik zie het enthousiasme en de liefde die u heeft voor het gebied. Er is veel om trots op te zijn en er zijn mooie verbindingen gelegd vandaag.” Een hele mooie opbrengst van de Hackatour editie Westerkwartier!

   
Back to top button