OWK 1 overklast KZ Danaïden uit Leiden

LEEK – Op zondag 15 januari was het buiten een witte wereld. Dit weerhield de tegenstander van vandaag, KZ Danaïden, niet om vanuit Leiden af te reizen naar het besneeuwde Leek.

Hoewel de stand voorafgaand aan deze wedstrijd laat zien dat OWK 1 de koppositie bezit en KZ Danaïden meedraait in de onderste plekken, zou dit niet gemakkelijk worden aldus coach Michel Daling. Hij herinnerde het team aan de uitwedstrijd destijds in Leiden, waaruit bleek dat KZ Danaïden fel en slim is en zich niet zomaar gewonnen geeft. Taak was vandaag om scherp te beginnen en het verschil te maken. Zo gezegd, zo gedaan; na tien minuten spelen stond er een comfortabele 7-2 voorsprong op het scorebord.

Een voorsprong die de gehele wedstrijd niet meer in gevaar is geweest en gedurende de speelminuten alleen maar verder werd uitgebreid. Door goed samenspel, afwisseling in speltactiek en het uitspelen van goede kansen werd er gerust met de riante voorsprong van 18-7. Tijdens de bespreking in de rust complimenteerde coach Daling zijn ploeg met het getoonde spel. Nu was het de taak om niet te verslappen en verdedigend de juiste keuzes te maken om KZ Danaïden niet in hun spel te laten komen. Hoewel de eerste poging tot ‘mooie’ doorloopbal na rust anders deed vermoeden, was de CINX-formatie nog steeds bij de les en kon verder uitlopen tot een stand van 25-10.

Ten tijde van deze stand moest er nog een kwartier te worden gespeeld, waarbij coach Daling rust gunde aan onder andere Tessa Lap. Zij moet de volgende dag weer trainen bij Oranje, wat natuurlijk ook intensief is. Ook Nienke Schuitema maakte haar rentree in de hoofdmacht van OWK, zeker niet onverdienstelijk. De ploeg speelde de wedstrijd volwassen uit, waarna de goed leidende scheidsrechter de wedstrijd affloot met 31-15 op het scorebord.

Al met al kan er gesteld worden dat OWK laat zien waar het staat die seizoen en niet onterecht de koploper is in de 1e klasse A. Zaak is het om deze koppositie vast te houden dan wel te verstevigen. Volgende week (22-1-2017) staat de verre uitwedstrijd tegen Refleks op het programma, de selectie zal dan afreizen naar Rijswijk om de punten op te halen. Na een teleurstellende dag voor OWK 2 zullen zij zich volgende week willen revancheren en punten te halen; OWK 1 weet wat er van hen verwacht wordt en zal met niks anders genoegen nemen dan winst.