Zilver op NK heren turnen voor JTV Leek

Purmerend – Afgelopen zaterdag 15 april werd het NK heren turnen gehouden in Purmerend. JTV Leek was hier vertegenwoordigd met de 2 junioren Julius Benus en Kees Sikkema. Senior Rick Fitzgerald was helaas geblesseerd.

Beide heren gingen vol vertrouwen de landelijke finale wedstrijd tegemoet. Al wisten ze niet hoe goed de concurrentie zou zijn uit de andere gewesten van het land, de toestel volgorde was gelijk aan de laatste succesvolle regio wedstrijd in Heerenveen en dat voelde goed. Het trainen op de nieuwe en zeer goed verende vloer bleek op tijd zijn vruchten af te werpen, want in de 1e toestelronde vloer, turnde Julius een foutloze oefening.

Tweede plaats
Een goede start is essentieel in een finale en vervolgens werd het alles beslissende voltige ook nog eens soepel voltooid. Ranking 1e plaats tot de alles beslissende laatste ronde. Julius zijn rek oefening ging vloeiend met een vaste landing, maar de concurrent scoorde een zeer hoge score op vloer waarop uiteindelijk een zeer verdiende 2e plaats met werd bereikt op dit NK.

Kees moest helaas een val incasseren op vloer, een podium plaats werd nu bijna onhaalbaar. Toch werkte hij probleemloos alle oefeningen af tot de laatste ronde en klom op tot de 17e plaats plaats.

   
Back to top button