Opening ambachtelijke Italiaans IJssalon opde Dam op 8 april

LEEK – Het per 1 februari jongstleden geopende grand café restaurant ‘opde Dam’ in centrum Leek is door velen goed ontvangen. De bezoekers in de eerste twee maanden lieten welhaast unaniem weten zeer tevreden te zijn over het grand café restaurant.

Met name de klantvriendelijkheid en service, de gevarieerde lunch- en menukaart en de product/prijs verhouding werden veelal als positieve punten genoemd. Ook de locatie, midden in het centrum Leek met parkeermogelijkheden vlakbij, wordt als een pluspunt aangemerkt. 

Niet alleen de bezoekers zijn tevreden. Ook de leidinggevend gastheer René Bouma en chef-kok Hans Parmentier, samen met het team enthousiaste medewerkers, tonen zich ingenomen over de eerste twee maanden sinds de opening. “Wij zijn beiden heel positief over de ontwikkeling in deze relatief nog korte periode. We gaan dagelijks met plezier naar het werk en heel fijn is, vinden wij, dat het contact met de gasten heel goed is. Veelal direct hoi/hallo en dat voelt goed aan. Joviaal zeg maar. We willen ook graag laagdrempelig zijn en dit sluit dus fantastisch aan. Hans heeft inmiddels een  nieuw top menu samengesteld, hetwelk een absolute aanrader is voor de gasten. Met daarbij de opening van de ijssalon en ingebruikname van het ruime buitenterras zijn we zeer positief aangaande de ontwikkeling van Grand Café Restaurant ‘opde Dam’.”

Naast het sfeervol ingerichte café restaurant dat zes dagen per week geopend is (alleen op maandag gesloten) opent op zaterdag 8 april de inpandige ambachtelijke Italiaanse ijssalon en wordt het ruime buitenterras opengesteld voor het publiek. Op deze dag tussen 13.00 en 16.00 uur krijgt elke bezoeker bij aankoop van een bolletje ijs het tweede bolletje GRATIS.

De straks alle dagen geopende ijssalon betrekt het dagelijks vers ambachtelijk gemaakte ijs van de gerenommeerde Friese ijsmakerij De Jong’s IJs in Gorredijk. Directeur Romke de Jong geeft informatie over zijn erkend voortreffelijke schepijs producten. “Wij werken, alle dagen vers gemaakt, nog steeds in de ijsbereiding met verse volle melk in plaats van poeder. Daar zijn we trots op en men proeft het in de producten. Ook het fruit dat we verwerken is vers en echt, zoals we bijvoorbeeld de immer hele aardbeien zelf pureren in onze ijsmakerij. Doordat wij honderden liters ijs per uur kunnen maken, denkt men vaak aan een fabriek. Dat zou misschien ook passen bij het aantal dat we kunnen produceren, maar het past totaal niet bij ons. Bij ons gaat alles nog met de hand. Elke charge ijs wordt met de hand aangemaakt en daarom zijn we geen ijsfabriek met productiemedewerkers maar een ijsmakerij met echte ijsbereiders. Vakmensen met veel liefde voor het ijs, en dát proef  je’.

De ijssalon heeft vele smaken schepijs opgenomen in het assortiment. Vanille, aardbei, mango, citroen, chocolade, peer, yoghurt, banaan, kers, framboos, bosvruchten, honing limoen en citroen en nog veel meer. Teveel om ze alle te noemen, overtuig uzelf in deze vanaf zaterdag 8 april.

Grand Café Restaurant ‘opde Dam’ en de ijssalon met ruim terras in hartje centrum van Leek zijn dagelijks geopend vanaf 11.00 uur, behalve op maandag. De keuken is dagelijks in principe tot 21.00 uur geopend. Het grand café restaurant en de ijssalon zijn telefonisch te bereiken via 0594-726007, email [email protected], website www.opdedam.nl en zijn gevestigd  op het adres De Dam 1, 9351 AL Leek.

Back to top button